1. Pitanje broj: #176380

    Postovani/a, Interesuje me vase misljenje u vezi nalaza kojeg sam radio na preporuku privatnog infektologa. Radi se o ImmunoBlot dijg. nalazu za Borelliosis Burgodorferi. Igg su svi negativni, a od Igm je samo p41 element aktivan od ref. vrijednosti (poz, neg). Infektolog tvrdi da imam Boreliozu i skoro sve moje tegobe svrstava u tu bolest, unatoc nekom simptomu koji je potvrdio drugi specijalist da to spada u drugu bolest. Koje je vase misljenje u vezi Borelije i koliko ona obuhvata sve moguce tegobe koje covjek moze imati?

    Odgovoreno: 01. 01. 2021.
    • B, Burgdorfri izaziva Lajsmku boloest, koja može biti rana lokalizovana, rana diseminvana i kasna. Kasni stdijum četo izaziva doktore da postave tu dijagnozu i nastaje fobija od Lajmske bolesti-znam itakve infektologe. Vaš je rezultat serologije neubedljiv. U prilogu je tekst iz referentnog udžbenika. Naučni dokazi kaže da je jedna propisna kura  lečenja dovoljna i da ponavljanja lečenja ne daje rezultate

Komentari na pitanje: #176380

    • Hvala puno na vasem odgovoru. Meni je upravo ta kasna dijagnosticirana. Sretna vam Nova Godina i hvala na vasem vremenu.

Ostavite komentar