1. Pitanje broj: #175148

    Pozdrav doktore kao neko koje zdrav i nije imao jos sintome hiva a pozitivan sam i zelim da krenem na terapiju samo Me jedno pitanje muci dali bi morao da lezim na klinici posto sam zaposlen a po stanju u kakvom sam sad osecam se zdravo nemam temp dijaeru ili neka teza ostecenja treniram dosta vodim zdrav zivot i jos jedno pitanje kolko se tableta dnevno uzima za virus i dali posle tri meseca na testu kad se testiram na hiv pise negativno ili poz posto znam da sve zavisi od bolesti i da se stalno mora uzimati terapija

    Odgovoreno: 01. 12. 2020.
    • U današnje vreme s smatra da bi svi HIV pozitivbi, bez obzira na simptome, trebalo da uzimaju HAART, koja može biti i samo jedna tableta dnevno. Ne može se psotati HIV negativan na ELISA testu,ali se može kontrolisati virusna replikaciaj, pa PCR HIV RNK bude nedetektibilna

Komentari na pitanje: #175148

    • I jos jedno pitanje kad mi bude izolovan virus i testovi negativni za ter sam upucen da stalno mora da se pije dali to znaci da jednog dana kad bih hteo dete dali bi se rodilo zdravo negativan na hiv ako meni rezultti pokazuju negativnost i stim da ne mogu da zrazim patnera

Ostavite komentar