1. Pitanje broj: #174710

    Poštovani, Prije 6 mj mi je dijagnosticiran sifilis nakon darivanja krvi. Jedina promjena koju sam primjecivao su bili poneki crveni i bolni pristici na rukama, koji bi brzo nestajali, a onda opet nakon par tjedana se pojavljivali. Prosao sam kompletno lijecenje, 21 dan pencilinskim injekcijama. Tada je moj titar antitijela spao s pocetnih 18, na 8,7, a nakon 2 mjeseca i na 7,8. Za to vrijeme stalno primam injekcije depoksicilina svakih 21 dan. Prosli tjedan sam isao na ponovno testiranje i titar mi je narastao na 10,7. Klinickih znakova osim ponekog pristica na dlanovima nisam primjetio. Partnerica je testirana odmah nakon sto sam saznao da sam pozitivan i bila je negativna. Zanima me da li je taj porast titra normalan ili je mozda rijec o reinfekciji? Lijep pozdrav.

    Odgovoreno: 16. 11. 2020.

Ostavite komentar