1. Pitanje broj: #17220

    Poštovanje,
    2006. sam imala infekciju cito-megalo virusom koja mi je toliko oslabila organizam, da sam usled malaksalosti morala do kupatila uz pomoć ukućana. Imala sam temperaturu 37.2-5, osećaj drhtavice, treperenja u svim mišićima. To je trajalo 4-5 meseci, a onda su počeli problemi sa srcem, izražene tahikardije, osećaj preskakanja srca, jaki bolovi u predelu oko srca i iza lave plećke (osećaj kao da vas neko bode oštrim predmetom). Ni u periodu tih simptoma na ultrazvuku srca nisu evidentirane nikakve promene, a radjene su i sve ostale analize (štitna žlezda, kompletne analize krvi koje nisu pokazivale nikakve zapaljenske procese). Tek nakon par meseci registrovano je zadebljanje perikarda, kasnije u 2 navrata sa izlivom. Tada sam imala užasna gušenja, osećaj pritiska u grudima i dalje lupanje i preskakanje, jako zamaranje pri najobičnijim kretnjama i radnjama!
    Ono šta ja Vas želim da pitam, sada je evo druga godina mog 'oporavka' ja se i dalje brzo umaram, srce mi lupa pri naporu, ne uvek istim intenzitetom, što znači da nekad mogu bolje i više, a nekad ne mogu! Imam problema pri promeni vremena, tad mi je najlošije! Konačno pitanje je: Vaše iskustvo u praksi sa ovakvim i sličnim slučajevima, koliko traje oporavak, čemu da se nadam, šta da prihvatim! Žensko sam, imam 28 god. volela bih da imam potomstvo, ali kad ću i kako na to biti spremna!?
    Hvala!!!

    Odgovoreno: 17. 12. 2008.
    • Nemam baš iskustva sa ovakvim slučajevima. Ipak, čini se da imate neku zaostalu bolest srca. Da li je urađen CMV DNK u krvi ( trebalo bi kvantitativni - tzv. "viral load"). Ako je virus aktivan, moglo bi mu se pripisati Vaša bolest, a ako nije onda je sve što imate posledica. Šta kaže kardiolog?

Ostavite komentar