1. Pitanje broj: #173474

    Poštovani, Imam proširene vene već 15 godina i nemam za sad nikakvih problema sa njima, ne bole me, ali mislim da bih trebala da ih sredim, na desnoj nozi su izražene zbog zaliska u preponi koji ne radi svoj posao baš najbolje 😂, ne bih klasičnu operaciju jer ju je moja mama imala i sve su joj se vratile, interesuje me neinvazivna metoda, tj. Cena pregleda kao i okvirna cena intervencije. Unapred hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 21. 01. 2021.
    • To je često pitanje, često pitanje je i za operaciju vena da li pacijenti mogu da se bave rekreacijom u stvari i sportom u periodu oporavka. Ako govorimo o uklanjanju kapilara nema nikakvih prepreka da se pacijenti bave fizičkom aktivnošću jer zaista za to nikakva pošteda nije potrebna, to je transdermalni tretman, znači preko kože se radi, nema nikakve operacije, ništa se ne dešava nešto spektakularno, tako da pacijenti mogu da nastave da se bave fazičkim aktivnostima u punom kapacitetu nakon laserskih tretmana kapilara.

      Laserski tretman kapilara znači uništavanje praktično tih kapilara fokusiranom svetlosnom energijom, tj. tretmanom laserom, u principu ti elementi iz krvnih sudova, iz kapilara apsorbuju odeđenu talasnu dužinu tog laserskog snopa i uništavaju se na taj način. To  je u principu laserski tretman, laserski tretman je pomalo bolan, može da bude malo bol, malo da pecka, ali se koriste još neke mašine, aparati koje ja koristim u svojoj praksi da taj tretman bude što prijatniji, znači imam neki aparat koji prati kožu i zaista dovodi do toga da je tretman praktično bezbolan. U tretmanu kapilara koristim i takozvani aparat Vein Viewer, Vein Viewer služi da tačno identifikujemo kapilar kojom venom se hrani taj kapilar, odakle nastaje, kako nastaje i da upravo rešavamo problem na mestu nastanka.

Ostavite komentar