1. Pitanje broj: #4671

  Bio sam na magnetnoj rezonanci. Pokazalo se da imam intraprostaticku cistu u srednjoj liniji (32x25mm) koja odgovara opstruktivnoj utrikularnoj cisti( cista Mullerovog duktusa).
  Uz konsultaciju sa urologom, dosao sam do onoga sto sam svo vreme sumnjao.
  Dakle, on smatra da cista nije uzrok mog problema ( opstrukcija ejakulatornih kanala i samim timodsustvo ejakulata), vec da se zakrcenje nalazi u nivou duktusa ejakulatoria i da bi se incizijom resiomoj problem. Da li je postojala stenoza na tom mestu ili je zakrcenje posledica infekcije, to niko po njemu ne moze da zna.
  Kao posledica tog zakrcenja, sperma nije mogla da izlazi i stvorila se i cista.
  Rekao mi je da je moj problem izuzetno redak i preporucuje dr Micica iz Uroloske klinike( radi i privatno u Uromedici), kako jedinog koji se bas time bavi.
  Da li mi neko moze dati svoje misljenje i savet gde bih trebao raditi neku od intervencija ili operacija?
  Da li ima jos neko ko se usko bavi ovim pitanjima?
  Ko to najbolje radi u zemlji ili inostranstvu?
  Da li postoje neke nove hiruske tehnike koje bi u slucaju da je potrebna operacija, bile bolje, odnosno da bi sa njima bila manja sansa da nesto krene po zlu ( shvatio sam da su ove strukture izuzetno osetljive i da je kasnija reproduktivna moc i druge stvari u direktnoj vezi sa efektom obavljeneintervencije/operacije)
  Sve ovo mi je jako vazno i zelim da imam sto vise informacija, kako bi na pravom mestu resavao svoj problem.
  Ja znam da ni doktori ne mogu sve da rese, ali zelim da imam jos dece, pa se trudim da napravim pravi zbor.

  Odgovoreno: 25. 04. 2008.
  • Ukoliko postoji opstrukcija duktusa potrban je TUR kolikula ( resekcija mesta gde seotvaraju ti duktu i u prostati ) ili eventualno nesto dublja resekcija kojom bi se otvrili i sama cista koja takodje moze biti uzrok problema. Na uroloskoj Klinici u Novom Sadu, radimo obe vrste intervencija.

Ostavite komentar