1. Pitanje broj: #4656

  Postovanje,
  Pokusacu da opisem ovaj svoj problem sto je moguce detaljnije, jer moram priznati, nije mi bas prijatno da u ovom trenutku idem kod urologa, jer nisam siguran da li je problem psihicke ili fizicke prirode. Imam 21 god i nemam nikakvih hronicnih oboljenja. Glavni razlog zasto pisem sve ovo je sto mi se pre par dana desilo da ne mogu da imam sexualni odnos sa devojkom koja me povrh svega totalno fizicki privlaci, i u koju sam takodje mnogo zaljubljen. Inace, do sad nisam imao sexualne odnose. Cini mi se da je problem (bar u mojoj glavi) nastao pre nekih 5 meseci kada sam na nekih pola sata radio neke glupe vezbe za povecanje penisa (inace velicina je 13.5-14cm), posle kojih sam primetio da mi je glanc penisa postao skoro neosetljiv na obican dodir. Nisam siguran da je pre tako bilo, jer je kao i pre osetljiv na bilo kakvu vrstu trenja. Procitao sam da je moguca nuspojava tih vezbi povreda dorzalnog nerva na penisu, mada, opet naglasavam, vezbe, tj. istezanje penisa je radjen!
  o potpuno umereno, ukupno 30tak minuta, i apsolutno nikakav bol se nije javio. Da li je moguce da je taj nerv povredjen, i ima li neke pomoci ako jeste?
  Takodje, u to vreme sam primetio da posle ejakulacije, zila koja se proteze celom duzinom penisa sa gornje strane, postaje strasno cvrsta, i nekako puna nekih grumuljica i sl, i to tako traje neko vreme nebitno da li je penis u erekciji ili ne. To se nekad dogadja, ali nekad i ne. Cini mi se da nema pravila. U zadnje vreme to nisam primetio.
  Od tada, ne znam ni sam, ali od straha sta bi sve to moglo biti, dolazi da znacajnog pada erekcije i sexualne zelje. Ne secam se da sam doziveo 100% erekciju a da pri tom nisam npr. na silu drzao stisnutu osnovu penisa kako ne bi doslo do vracanja krvi i pada erekcije. Cak i kada postignem punu erekciju, ona cesto traje do 10 sekundi, gde zatim vidno dolazi do ispumpavanja krvi iz glave penisa, tako da ona postaje obimom cak manja od tela penisa. To mi se desilo posebno, kada sam bio sa devojkom i mislio da sam spreman na sex, ali prosto sam imao osecaj da nema dovoljno krvi da stvori dovoljan pritisak u penisu, a da penis drzim u korenu da bi stvorio taj pritisak koji bi mi omogucio punu erekciju bilo je u tom trenutku glupo i besvrsno.
  Ovom prilikom ne bih zaboravio da spomenem da mi se jedna pojava desavala nekoliko puta u zadnje 3 godine, recimo, na svakih 3 ili 4 meseca. Probudi me nocu ili rano ujutru odredjen pritisak u anusu i osecaj pecenja u penisu koji je jedva izdrzljiv koliko zna da iritira. Ovo se uvek desava posle ejakulacije, od pola sata do nekoliko sati. Problem prolazi posle mokrenja, koje je u ovom slucaju veoma otezano. Za ovo je moj lekar krivio pesak u bubregu, sto je kaze moguce jer se vrlo retko desava.
  Ima li veze izmedju svega ovoga???
  Da li je u pitanju neko fizicko oboljenje, ili je stres i strah glavni uzrok svega ovoga.

  Odgovoreno: 25. 04. 2008.
  • Odgovor kratak - vasim vezbama niste mogli da povredite dorzalni komplekks. Uzrok vaseg problema jeste psihicki i to sami morate resiti. Posto postiizete erkciju i ejakulaciju sami problem u osnovi ide iz glave te je resenje moguce. Kvrzice koje pipate mogu samo da doprinesu smanjenom odlasku krvi iz penisa i duzoj erekciji tako da nema razloga za brigu.

   dr Vojinov

  • A pudendral nerv? Ako možete odgovorite mi na email. Hvala

Ostavite komentar