1. Pitanje broj: #17841

  Poštovani doktore,
  molim Vas za savet pošto ne znam kome da se obratim. U privatnim ordinacijama trenutno nema urologa jer se doktori još nisu opredelili a u državnim je nemoguće doći na red. Moj problem je sledeći. Rezultati pre dva meseca: SPERMOGRAM (A6, B17, ovalne forme 18, povećan broj leukocita 4mil/ml , ostalo uredno) EHO bubrega, desni bubreg redukovane debljine parenhima(9-11mm) sa parapijeličnom cistom 20mm. Levi bubreg bez zastoja, cisti, tumora... EHO bešike i prostate uredan EHO testisa, nema venskog refluksa obostrano, nema znakova za variočelu. Bris uretre, mycroplasma,ureaplasma,test na chlamydia- negativan Spermokultura, patogene bakterije i gljive nisu izolovane. TERAPIJA Trental400 2x1 Proxed 2x1 dva meseca, odraditi spermogram, kontrola. (reči urologa: uvećan broj leukocita nije zabrinjavajući, cilj nam je povećati broj pokretnih spermatozoida). Rezultati stermograma nakon dva meseca terapije: A12, B19, ovalne forme 27, povećan broj leukocita 17mil/ml , viskozitet povišen, ostalo uredno).
  Recite mi da li trebam odraditi još neka ispitivanja (zbog povećanog broja leukocita) dok ne budem nekako došao do svog urologa, da li treba nastaviti sa dosadašnjom terapijom. Šta ustvari znači povišen viskozitet i da li je to neki novi problem za mene? I samo još jedno pitanje: pre odnosa još za vreme predigre mi se konstantno dešava da mi iz penisa pomalo izlazi providna tečnost. To mi se dešava još od šesneste godine, da li je to normalno?
  Izvinite za ovako dugo izlaganje i unapred Vam hvala za savete i vreme koje ste utrošili oko mog problema.

  Odgovoreno: 24. 12. 2008.
  • Sekret predstavlja sekret prostate i nekom se luči manje ili više. Nekada je povišen i kod upale, ali sumnjam da je imate od 16te godine. Viskozitet ne treba da Vas zabrinjava. Ne znam samo koliko je broj spermatozoida. Da sam na Vašem mestu ponovio bih iste testove na infekciju u drugoj laboratoriji, i potom ukoliko su negativni odredio antibiotsku terapiju zbog tako visokog broja leukocita.
   dr Vojinov

Ostavite komentar