1. Pitanje broj: #17464

  Poštovani doktore,
  interesuje me zdravstveno stanje mog tate. Pre 6 meseci imao je operaciju tur prostate. Njegov problem je što i nakon operacije često ide noću da mokri. Lekar smatra da je u pitanju hiperaktivna bešika (što ste mi i Vi predhodnog puta dijagnosikovali). Dobio je da pije lek anafranil, što nije pomoglo, zatim lek detrusitol, ali ni on ne dovodi do poboljšanja zdravstvenog stanja. Pre 2 dana bio je na ultrazvuku uro trakta i nalazi glase: Mokraćna bešika srednje distendirana, lako asimetrična. Prostata inkapsulirana difuzno nehomogena dim 40x32x38mm. Nakon mikcije nema rezudualnog urina. Bubrezi su odgovarajućeg položaja, oblika i veličine parenhim odgovara, desno obična cista dij.12mm u gornjem polu.
  Molim Vas da mi kažete šta dalje da čini, koje lekove ili čajeve da preporučite kako bi umanjio noćno mokrenje koje je često (svako sat i po do dva) Ima 70 god.
  Unapred zahvalana

  Odgovoreno: 24. 12. 2008.

Komentari na pitanje: #17464

  • Postovani decak sedam godina se prosle nedelje dva puta pozalio da ima nagon na mokrenje ali ne moze da mokri. Posle toga se vise nije zalio normalno je mokrio. Opsti pregled urina je dobar a UZ mokracne besike pise: Bubrezi su urednog polozaja, velicine, oblika bez zastoja i mikrokalkulusa. M.besika nedovoljno distendirana, zadebljalih zidova, izrazene perivezikalne reakcije. Zanima me sta to znaci da su zadebljali zidovi i da li je to opasno? I da napomenem da dete je jutros ustalo mokrilo popilo soljicu caja i otisli smo na UZ, da li je mozda trebala da bude puna besika za UZ?

Ostavite komentar