1. Pitanje broj: #15973

    Poštovani doktore,
    imam blagi pritisak u predelu donjeg stomaka, imam čest nagon za mokrenjem. Svakodnevno barem po par puta osećam bol u predelu testisa (inače sam se pre godinu i po dana operisao - varicocela). Imam jako nizak nivo spermatozoida (0,1 m/l) no hteo sam da Vas pitam u vezi jednog drugog problema koji mi najviše smeta trenutno. Imam problema sa preuranjenom ejakulacijom i kad kažem preuranjena, mislim na 15 do 45 sekundi. Takodje osećam kao da ne dostižem pun potencijal erekcije čak i prilikom ejakulacije. Radio sam sve moguće bakterijske testove i jedino što je nadjeno je povišen nivo soli amorfnih fosfata u urinu i ništa više. Radio sam i ultrazvuk prostate i rečeno mi je da je sve u redu što se veličine i elastičnosti tiče. Mada mi je doktorka koja je radila spermogram rekla da ona smatra da bi valjalo da uradim citobiološki pregled sekreta što su doktori ignorisali, jer je spermokulture čist u potpunosti. Dolazi povremeno i do blage promene boje ejakulata no ne mogu promenu boje(na žućkasto) da povežem sa bilo čim.
    Dakle, moje pitanje je da li je ovo sve vezano za jedan problem i šta smatrate da je problem? Postoji li neki test koji biste mi preporučili? Da li ovaj problem vezan za seksualnu funkciju može biti psihičke prirode (iako nisam svestan razloga) i šta bih mogao uraditi kako bih to popravio? Čisto da napomenem trenutno se spremam da krenem sa tromesečnom terapijom L Carnitin, L Arginin, Zink, Vitamin E vezano za problem sa sterilitetom jer doktor (Dr. Perović) nije smeo da rizikuje sa nekim radikalnijim terapijama pre svega da ne bi uništio ovaj mali broj spermatozoida koji produkujem iako pola godine ferti plus tableta nije pomoglo ni najmanje, a i verovatno jer imam 19 godina.
    Hvala unapred, Milos Dedijer

    Odgovoreno: 29. 11. 2008.
    • Zuta boja sperme se javlja kod duze apstinencije. Prbolem sa preranom ejakulacijom moze i ,kod vas verovatno i jeste posledica psihickog uzroka. Prbajte sa upotrebom prezervativa koji smanjuje nadrazljivost, te se time moze produziti odnos, ili uzmite Xylocain gel (lokalni anestetik)i njeme namazite penis 20 minuta pre odnosa. dr Vojinov

Ostavite komentar