1. Pitanje broj: #15374

    Poštovani doktore,
    lekar mi je prepisao pancef za lečenje staphilococcus epidermidis nadjenu u spermokulturi, medjutim u uputstvu za lek piše da lek ne leči tu bakteriju. U antibiogramu stoji ampicilin, cefalexin, cefahlor, fucidinska kiselina, sulfametoksazol (S), a gentamicin(R) i Eritromicin(R)
    Šta Vi predlažete? Molio bih Vas za brz odgovor pošto mi je urin krvav (crvene boje) Na ultra zvuku je uočena uvećana prostata, cista na bubregu i kamenčići u oba bubrega. I što je možda važno, nemam bolove, osim što često mokrim i imam nelagodan osećaj u mokraćnom kanalu.
    Unapred Vam zahvaljujem za odgovor

    Odgovoreno: 20. 11. 2008.
    • I prema antibiogramu Panklav ne deluje na ovu bakteriju Th> Alfacet caps a 500 mg 3 x 1 tokom 10 dana, potom Bactrim tbl 2 x 2 tokom 10 dana, potom Eritromicin caps 4 x 1 tokom 10 dana. Nedelju dana nakon terapije ponoviti spermokulturu sa AB i javiti se drugom lekaru.
      dr Vojinov

Komentari na pitanje: #15374

    • Dobar dan da li neko moze da mi pomogne i da mi kaze koliko dana treba da prodje od terapije pacef da bi mogla opet uraditi analize krvi i urina. Hvala unapred

    • Panklav i pancef nisu isti lijekovi. Pancef je dobar izbor. Osim toga zasto eritomicin ako je antibiogram pokazao da je uzrocnik rezistentan?

Ostavite komentar