1. Pitanje broj: #13887

    U poslednja tri mjeseca radio sam tri brisa uretre. Prvi put bris je pokazao streptokok, za koji sam popio odgovarajuću antibiotsku terapiju. Drugi put, u pitanju je bila eserihija koli, i ponovo sam pio antibiotike. Danas sam dobio treće rezultate, i sad imam proteus mirabilis. Sumnjam u pouzdanost ovih testova, jer ni u jednom slučaju nije bilo nikakvih simptoma (supruga i ja paralelno radimo briseve i neke druge testove, kako bismo otklonili mogucnost infekcija, pošto želimo da dobijemo bebu). Prije ovih briseva davao sam urin i imao eserihiju, za koju sam isto pio odgovarajuće antibiotike, mada mi je porodični ljekar sugerisao da mi ne bi ni davao antibiotsku terapiju, s obzirom da je i ta infekcija bila asimptomatska. Osjećam se kao da sam upao u neki začarani krug.
    Da li da vjerujem ovom brisu uretre? Do sada sam popio Ciprocinal, Cefuroxim, Pipegal, Amoksicilin. Da li da ipak popijem još jednu antibiotsku terapiju (bojim se da će mi oslabiti imunitet i stvoriti podlogu za realnu infekciju)? Imate li neki bolji prijedlog?

    Odgovoreno: 18. 11. 2008.
    • Obzirom da ste bez simptoma, savetujem da ne radite bris vec da sacekate 1-2 meseca i nakon toga ponovite bris. Problem lezi i u ispravnost rada laboratorija. Kada bubdete radili kontrolni bris promenite laboratoriju. dr vojinov

Ostavite komentar