1. Pitanje broj: #13767

    Poštovani doktore,
    Imam 42 godine i u poslednjih godinu dana imam učestalo mokrenje, a ponekad, mada retko, osetim bol u predelu prostate - kao ubod iglom. Mokrim najmanje dva puta u toku noći, a preko dana na svakih sat-dva. Kada popijem nešto tečno mokrim već u roku od petnaestak minuta.
    Da li je to normalno ili je neki problem sa prostatom? Prilikom ranijeg pregleda (opipavanja prstom kroz analni otvor) doktor nije primetio njeno uvećanje, pa me zanima da li navedeni simptomi mogu da znače i neko drugo oboljenje koje ne mora da znači uvećanje? Molim Vas napišite mi kako se zove laboratorijska analaiza - krvi ili mokraće, koja bi mogla pouzdanije da pokaže šta je po sredi.
    Unapred hvala,
    Dragan

    Odgovoreno: 18. 11. 2008.
    • I upala prostate i besike mogu dati slicne tegobe. Potrebno je uraditi testove na infekciju bris uretre na Chlamydiu trachomatis, Mycoplasmu i ureaplasmu, birs uretre na bakteriolosku kulturu sa AB,spermokultura sa AB i urin na Trichomonas vaginalis. Uzeti antibiotike u trajanju od mesec dana prema nalazima. Hronicne upale prostate pregledom kroz analni otvor ne daju neke znacajne promene na prostati. dr Vojinov

Ostavite komentar