1. Pitanje broj: #13716

    Poštovanje,
    imam ćerkicu ima 5 godina. Dijagnoza je hidronefroza između 5 i 6 stepena (još u toku trudnoće). Prva operacija urađena sa godinu dana, druga sa dve godine (operaciju je radio dr Sava Perović uz asistenciju dr Sanje Sinđić sa udk Tiršova). Leva i desna strana je sanirana i ostala je profilaksa antibioticima do 3 godine. Urađena je urinodinamika i otkrivena je neurogena bešika. Data joj je terapija xatral 2,5mg ujutru i uveče. Ovaj lek pije od avgusta ove godine, a u decembru joj je zakazana ponovo urinodinamika.
    Da li ovaj lek Xatral škodi po zdravlje deteta, pošto smo čuli da je to lek za lečenje prostate? Koliko se dugo vremenski pije i da li postoji neki drugi način rasterećenja besike, npr.nešto na biljnoj bazi, pošto smo supruga i ja baš zabrinuti zbog stalnog davanja ovog leka detetu? Ima li kraja ovim kontrolama i da li će ona jednom prestati da pije više lekove i da počne da živi kao sva deca?
    Hvala na razumevanju, doktore...pozdrav

    Odgovoreno: 18. 11. 2008.
    • To je lek koji se koristi i za lecenje povisenog pritika, lai i za relaksaciju misica ispod besike cime se olaksava njeno praznjenje. Moze da se pije dugo i skodi kao i svaki lev zbog svojih nuspojava,ali ako to sprecava zaostajanje mokrace u besici i na taj nacin infekciju mislim da ga treba koristiti.. Ne postoje lekovi na biljnoj bazi za takvu namenu.Vrlo je nezahvalno prognozirati,ali kada bude starija i kda se u potpunosti razviju sve komponente urinarnog trakta smanjuje se i sansa za pojavom infekcija. Kontrole su neizbezne. dr Vojinov

Komentari na pitanje: #13716

    • Taj lek nikako Vam ne bih preporučila, moja ćerka je imala velike probleme zbog njega sa srcem i bubrezima, pila ga 4-5 godina. Tek kad joj tad bilo jako loše urolog je ukinuo i uveo Tamsol, raspitajte se za njega, on ne škodi ničemu.

Ostavite komentar