1. Pitanje broj: #12803

    Molila bih za savet, naime pre nekoliko dana uradila sam klasičnu analizu urina, zajedno sa standardnom godišnjom proverom krvne slike, bez ikakvih subjektivnih tegoba. Nalaz je bio da je izgled mutan, ph 6, spesifična težina 1025, proteini +/- u tragovima, leukocita masa, bakterija dosta, pločastih ćelija malo, leukocitna esteraza +++, uz konstataciju da je zbog mase leukocita sediment urina nedovoljno pregledan. Nakon toga radila sam urino kulturu i nisu izlovane patogene bakterije što je u totalnoj suprotnosti sa prethodnim nalazom. Ginekoloških problema nemam, bila sam kod ginekologa na redovnom pregledu pre dva meseca i ne postoji nikakvo zapaljenje ni infekcija. Leukociti u krvi su mi 7.6, sedimentacija 15.
    Molila bih Vas za mišljenje šta je eventualno razlog ovolikog broja leukocita u urinu i koje još preglede treba da uradim?
    Hvala unapred na odgovoru.

    Odgovoreno: 18. 11. 2008.
    • Infekcija. Pipem tbl 2 x 2 tokom 7 dana. Nedelju dana nakon terapije ponoviti UK sa AB i sediment urina. Ukoliko je nalaz uredan nema potrebe za daljim analizama i kontrolama. dr vojinov

Ostavite komentar