1. Pitanje broj: #12550

  Poštovani doktore,
  molila bih Vas da mi pojasnite nalaz urologa moga muža: Prostata u celini hipoehogenija sa obe hipoehogene vezikule Ln na oba epididima palpabilna osetljivost i zadebljanje sa izraženom levostranom varikocelom i pozitivnim Valsalva manevrom. Dijagnoza: Epididymitis ac bill. Prostatovasiculitis chr Sterilitas sec varicocoele I sin.
  U maju mesecu su pronašli da imamo Hlamidiju, nakon jedne terapije, u julu mesecu rezultat je bio negativan. Moram Vam reći da već dve godine bezuspešno pokušavamo da dobijemo dete, u braku smo 5 godina. Pre dve godine sam otišla kod ginekologa da uradim osnovne pretrage kako bih videla da li je sve u redu (ultrazvuk, papa, bris, hlamidija, mikoplasmahominis, ureoplasma...) svi nalazi su bili uredu, osim što sam imala pojačani sekret i stepen čistoće 3, za ove dve godine koristila sam raznorazne vaginalete...a stanje je ostalo isto. Na kraju sam promenila ginekologa koji mi je pronašao hlamidiju i polip veličine 2cm. Nikakve simptome nisam imala, a ni ranije nisam imala problema sa reproduktivnoim organima, ciklus mi je 27-28 dana.
  Jako sam zabrinuta šta će od svega ovoga biti, te Vas molim za Vaš komentar.
  Unapred hvala.

  Odgovoreno: 11. 10. 2008.
  • Ukoliko je izlečena infekcija, preostaje vam da uradite i spermogram. Ako je broj spermatozoida manji ili su slabije pokretni potrebno je uraditi operaciju proširenih vena kojom se sprečava vraćanje krvi prema testisima, jer toplota koja nastaje vraćanjem krvi oštećuje proces stvaranja spermatozoida. UZ nalaz - izuzev proširenih vena, ostalo uredno.

Ostavite komentar