1. Pitanje broj: #12084

    Poštovani dr,
    Posle odrađenog spermograma dobio sam zabrinjavajuce rezultate, zaprem.5.2, pH 8.0, koncent.16x10na6, ukup.br.82x10na6, Leukociti 4x10na6, A6, B17, C19, D58, morfologija u normalnim vrednostima. Dijagnoza je: Astenozoospermia i Pyospermia. Spermogram sam radio posle dva dana apstinencije, u kući i odneo ga u roku od 15min. u laboratoriju.
    Da li to utiče na rezultate? Bez obzira što je povećan broj leukocita, nemam nikakve probleme sa prostatom. Partnera nisam menjao zadnjih 4 god., sportista sam i nepušač. Pokušavamo da dobijemo bebu 6 meseci i u prvo vreme smo mislili da nešto nije u redu sa suprugom. Pre 3 meseca ona je sve kontrolisala i ustanovljeno je, u privatnoj klinici da ima Ešerihiju. Posle određene terapije, petnaestak dana kasnije je izvršila proveru u državnoj ustanovi, gde se pokazalo da su svi rezultati dobri. Jako nam je bilo čudno da ju je tako brzo izlečila. Da li je to moguće? Kome da se obratim za dalja ispitivanja, pošto je očito da je problem u smanjenom broju spermatozoida i o nekoj upali koju imam. Da li da ponovim spermogram ili prvo da rešim upalu? Da li treba prestati sa seksualnim odnosima dok ne rešimo problem i da li ja mogu uticati da moja supruga ima probleme? Često nam se dešavalo da dan posle odnosa ona oseća blago peckanje.
    Unapred zahvalni.

    Odgovoreno: 05. 10. 2008.
    • Puno pitanja. Odgovori - odnosi sa prezervativom, neophodni su testovi na infekciju koju sigurno imate, moguće je tako brzo izlečenje, ali je i verovatno da ste Vi njoj mogli sada ponovo, nakon terapije preneti infekciju. 5 dana apstinencije, mora se dati u laboratorije. Kontrola urologa. Ukoliko ste u blizini Novog Sada možete se javiti kod mene u ordinaciju Bonadea , Jovana Đorđevića 11, tel za zakazivanje pregleda 021 557707
      dr Vojinov

Ostavite komentar