1. Pitanje broj: #12048

    Molim Vas za savet. Imam dečaka od 13 meseci, kome je pre oko 11 meseci, posle jake urinarne infekcije dijagnostikovan obostrani vezikoureteralni refluks drogog stepena. Sada je pod profilaktičkom antibiotskom terapijom. Svakog meseca daje urin na analizu i do sada je sve bilo u redu (E.coli je, ako je postojala, bila u malim koncentracijama). Večeras smo podigli rezultate, a pošto ide vikend ne znam koliko je hitno da posetimo lekara.
    Rezultat je sledeći: E.coli 25000/ml, leukociti 3-4 (rekli su mi da je to važno za tumačenje nalaza), malo sluzi, ostalo je u granicama. Dete nema temperaturu. Napominjem da je 3-4 dana pre davanja urina na analizu bio prehlađen (curio mu je nos).
    Šta da radimo? Da li da ga vodimo u Hitnu službu da mu uključe terapiju ili je nalaz u granicama normale, s obzirom da nema temperaturu?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 05. 10. 2008.
    • Verovatno ste već rešili problem, ali leukociti su u granicama normale, s tim što je broj bakterija ipak nešto viši, ali ne ukazuje na trenutnu infekciju. Obzirom da nije imao temperaturu, predlažem da se za nedelju dana ponovi UK sa AB.
      dr Vojinov

Ostavite komentar