1. Pitanje broj: #11990

  Pre 4 godine sam imao problem sa desnim testisom, imao sam jak, tup bol, oseti sam na treningu, došao sam kući i video sam da mi je testis vidno otečen, bio sam kod urologa i radio sam ultrazvuk, mirovao sam 2 nedelje, zatim stavljao obolge od belog vina, pio antibiotike. Posle 2 nedelje sve je ok bilo, urolog je rekao da je posledica jake prehlade. Posle 2 godine pojavilo mi se opet, ali sada levi testis, bio sam u Nemačkoj, išao sam u Kliniku na pregled, radio ultrazvuk i ustanovljeno je da je opet od jake prehlade, dobio sam jake antibiotike, opet obloge i opet je sanirano.
  Sad osećam ne bol, nego kao sevanje ili žiganje u levom testisu, nema otoka, ali me malo boli stomak, kao da je bol u želudcu i imam bolove u donjim leđima, kao da me koči nešto, što je normalno, ja sam sportista.
  Interesuje me šta je to, da nije uzrok možda bubreg jedan, pošto ja imam jedan bubreg, tako sam rođen ili je uzrok možda kila, pošto imam početak hernie, kile.
  Hvala unapred

  Odgovoreno: 05. 10. 2008.
  • A možda i upala prostate. Posledica tih upala su bakterije koje iz prostate prođu do testisa i izazovu otok i bol. Potrebno je lečiti prisutnu infekciju u Vašem genitalnom sistemu uz predhodno urađene testove na bakterijsku infekciju i nakon toga uvesti antibiotike.
   dr Vojinov

Komentari na pitanje: #11990

  • Sportista sam inace,. . . Vracajuci se sa utakmice (poligon, s prijateljima) dosavsi kuci imao sam natecen testis (lijevi) veoma boli kada doskocim jer nastaje trzaj, koji je bolan. Tako da se nemogu baviti sportom sto me krahiralo psihicki: (. Cime da lijecim, ovi su simmptomi koje bolesti? Molim vas odgovorite, veoma mi je vazno mislim da imam rak testisa: (

Ostavite komentar