1. Pitanje broj: #11826

    Poštovani,
    Pre otprilike godinu dana osetio sam bolove u predelu desnog testisa i prepone, bio sam kod lekara i dijagnoza je bila hernija. Operisao sam bruh pre 4 meseca. Takođe u tom periodu pre operacije imao sam bolove u plućima, prijavo sam i to uradili su mi ekg i rengen snimak i sve je ok sa plućima, inače sam pušač. Posle operacije jedno dva meseca nisam osećao nikakve tegobe, ali bolovi su se vratili. Da budem precizniji, bolovi su u predelu testisa i prepone, traju par sati nisu baš prijatni i prođu. Javio sam se opet doktoru i rekao mi da je sve u redu sa mojim testisima. U poslednje vreme imam blage bolove u predelu levog bubrega isto tako traju par sati,  nisu nepodnošljivi, ali jako je neprijatno. Dešava mi se kad mokrim da mokraća ima dosta jak miris i ponekad posle seksualnog odnosa me peče dok mokrim. Nisam radio analizu krvi i mokraće.
    Želeo bih Vaš savet i ako je moguće na osnovu ovoga što sam Vam izneo neku okvirnu dijagnozu, znam da je teško bez pregleda, ali zanima me informativno šta pretpostavljate.
    Hvala puno!

    Odgovoreno: 05. 10. 2008.
    • Potrebno je uraditi nalaz urina, UK sa AB, spermokulturu sa AB bris uretre na bakteriolosku kulturu sa AB , kao i UZ bubrega besike i prostate. Ukoliko je sve to uredno bol u testisu moze biti i posledica oziljka koji pritiska nerve koji prolaze ka testisu kroz ingvinalni kanal drvojinov

Ostavite komentar