1. Pitanje broj: #11788

    Imam 80. god. Pre dve god. počela sam nevoljno da ispušam mokraću, pa sve više. Sada uopšte nemam kontrolu mokrenja. Neprestano nosim uloške, pelene i sl. Sve biohemijske analize su u redu. Takođe i ultrazvuk mokraćne bešike i ginekološki je sve uredu. Zbog toga sam vezana za kuću, inače sam veoma vitalna. Ceo život sam pomalo patila od anksioznosti i depresije, ali sam to uvek uspevala da savladam. Ukoliko tražim pomoć, odgovor je: PA IMATE I GODINA. Ali ja želim da dostojanstvenije živim.
    Da li se u mojim godinama može učiniti bilo šta i ako može gde i kod koga? Nešto sam čitala o estrogenskim injekcijama i nekakvim lekovima.
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 05. 10. 2008.
    • Prblem je sto se vremenom remete anatomski odnosi besike, koja vise ne stoji u onom polozaju koji je neophodan za kontrolu praznjenja vec pada na dole. Ovaj problem se sesava samo operativno kada se besika podize u visi polozaj (operacijom preko reza u donjem delu trbuha ili operacijama kojima se uvode trake TVT koje podizu besiku, manje invazivna metoda. O tome iako imate 80 godina mozete razmiljati kao opciji. dr Vojinov

Ostavite komentar