1. Pitanje broj: #11222

    Poštovani,
    Volela bih da mi nešto detaljnije objasnite ovu dijagnozu koju su mi postavili nakon što mi je urađena cistometrija sa aktom mokrenja u Intitutu Zotović. Dg: Cistometrijski kapacitet bešike odgovarajući. Senzibilitet očuvan. Registrovana umerena hiperaktivnost detrusora uz nešto povećanu uretralnu rezistenciju.
    Zamolila bih Vas da mi što detaljnije objasnite o čemu se radi i da li ovo moje stanje može eventualno da se vremenom pogorša.
    Vaš prethodni odgovor je bio: Zavisi od Vaših tegoba. Imate malo aktivniju besiku, a mišić koji dozvoljava da se bešika prazni je jače stegnut. Ukoliko imate tegoba lekovima koji smanjuju tu rezistenciju se ovo može dobro tretirati.
    Sada bih volela da mi odgovorite sa kojim bih lekovima mogla da smanjim tu rezistenciju. Dobijala sam ranije Alphapres, ali pošto imam sasvim normalan pritisak ovaj lek mi je mnogo obarao pritisak i bila sam od njega ošamućena. Urolog iz naše bolnice tvrdi da ne postoji lek za to i da ne obara pritisak. Na internetu smo našli podatke o leku Tamsol, koji bi trebalo da bude istog dejstva, da ne obara pritisak, ali u indikacijama piše da je to lek isključivo za muškarce, pa me zanima zbog čega.
    Unapred hvala

    Odgovoreno: 25. 09. 2008.
    • Mozete korirtiti Tamsol. To je lek koji ne obara pritisak i registrovan je u Srbiji. Moze se kao i alfapres korititi i kod zena, iako pise da se koristi kod uvecanja prostate dr vojinov

Ostavite komentar