1. Pitanje broj: #10967

    Poštovani,
    Moj suprug je 4 puta radio spermogram u različitim laboratorijama (po savetima lekara menjali smo laboratorije) i svaki put je nalaz bio različit (dva puta rezultat jako dobar, dva puta oligo-astheno-teratozoospermia). Ne znamo više kom nalazu da verujemo. Kod urologa je obavio sve preglede (briseve, ultrazvuk, bakterioloske preglede i sl.) i sve je ok.
    Da li biste mogli da prokomentarišete poslednji spermogram i da nam kažete kakve su šanse za oplodnju prirodnim putem. Rezultati poslednjeg spermograma: Oligoasthenoteratozoospermia II; Količina u ml - 4,0; pH - 7,2; Broj spermatozoida u L - 6,0 x 10٩/L; Broj spermatozoida u ejakulatu - 24,0 x 10٩/L; živih spermatozoida (eozin) - 35,0%; Ukupno pokretnih 15,0%; Normalnih formi 25%, Patoloskih 75%; Leukociti 1,0.
    Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 18. 09. 2008.
    • Manji borj i manja pokretljivost. Prisutna infekcija. Potrebno je uraditi ponovo testove na infekciju. Mogucnost za oplodnju naravno da postoji ,ali metode asistirane reporodukcije vam mogu biti od koristi ukoliko i pored terapije ne dolazi do zaceca dr Vojinov

Ostavite komentar