1. Pitanje broj: #37044

    Poštovani,
    Moje dete je rođeno sa hipospadijom, ima skoro 4 godine, uradile smo prvu operaciju u Novembar, ali neuspešno, posle toga tražili smo drugog doktora i u Martu mesecu uradili smo drugu operaciju, ali doktor nam je rekao zbog te prve operacije možda će da da bude još nekih sitnih hirurških zahfata i bilo ih je u Aprilu ali proteklo je dobro, kada smo bili na kontrolu u Juni mislili smo da će da bude pa neki zahfat ali ne doktor kada ga video rekao je da za sad sve se dobro odvija i da ga vodimo u Septembar na kontrolu pa ćemo da vidimo, interesuje me da li je to normalno da se radi tako kad vek prva operacija je bila promašaj.
    Fala Vam unapred!

    Odgovoreno: 21. 08. 2009.
    • Poštovana,
      U zavisnosti od vrste hipospadije (otvor na glaviću, telu penisa ili skrotumu) razlikuju se i vrste operacija koje se rade. Kod glandularne hipospadije je moguće uraditi operaciju u jednom aktu, kod ostalih se to radi najčešće u više aktova. Na osnovu opisa ne mogu Vam više reći.
      Pozdrav.

Ostavite komentar