Mr sci. med. dr Darko Laketić

Specijalista urologije

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Mr sci. med. dr Darko Laketić, Specijalista urologije

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 174

 1. Poštovani, interesuje me na šta bi mogao da ukazuje jak i samim tim neprijatan miris mokrace. Ja znam da miris urina moze da ima veze sa ishranom, ali ja u poslednjih skoro mesec dana koliko dugo osecam ovaj neprijatan miris nisam nikakvu promenu u svojoj ishrani uvela. Napominjem i da sam radila i laboratorijsku analizu urina i rezultati su u redu. Takodje sam pre dve nedelje bila kod ginekoliga na rednovnom godisnjem pregledu i sve je u redu. Ne osecam nikakve tegobe npr. Peckanje, svrab, ucestalo mokrenje i sl. Jedino sto mi je cudno jeste sto jednostavno nakon mokrenja osecam taj izuzetno jak miris urina. Hvala i srdacan pozdrav.

  Odgovoreno: 06. 10. 2009.
  • Mr sci. med. dr Darko Laketić

   Poštovana,
   Neprijatan miris urina može izazvati infekcija urina, ishrana, mali unos vode (koncentrovan urin) itd. Ako su labaratorijske analize uredne (urin, urinokultura) , pokušajte sa jačim unosom tečnosti, čajevima na bazi brusnice i manjim unosom proteina.
   Pozdrav

 1. U petak 2. 10. 2009. Sam operisao fimozu. Operacija je prosla odlicno, dali su mi da pijem diazepam 5mg pre spavanja i antibiotike, ali imam problem sa jutarnjom erekcijom, pa su mi u nedelju rano ujutru konci na frenulumu popustili i krvario sam. Kada sam se javio kod doktora rekli su mi da je to normalno jer sam imao veliki hematom i da je krv morala nekako da se isprazni i stavili 2 nova konca. Moje pitanje je da li je potrebno povecati dozu lekova ili postoji i neki drugi nacin kako neutralistati jutarnju erekciju?

  Odgovoreno: 06. 10. 2009.
  • Mr sci. med. dr Darko Laketić

   Poštovani,
   Uobičajeni način suprimiranja erekcije je diazepamom (5mg) i on je najčešće dovoljan. Ukoliko nije dovoljno moguće je povećati dozu (do 10mg) što je vrlo retko.
   Pozdrav

 1. Postovani, vec izvesno vreme (7-8 god) imam hidrokelu na desnom testisu, kada sam se prvi put obratio lekaru nije preporucio operaciju posto nije nista opasno. Mene interesuje da li se operacije rade u privatnim ordinacijama, koliko je rizicno i koliko je dug oporavak posle zahvata? Napominjem da je desni testis poprilicno veci od levog na kome su se kao decaku javljale torzije, imam 30 god i nisam ozenjen. Unapred zahvalan!

  Odgovoreno: 06. 10. 2009.
  • Mr sci. med. dr Darko Laketić

   Poštovani,
   Ukoliko je hidrocela veća savetujem operaciju jer i mehaničkim pritiskom se može dugoročno ugroziti testis. Razlog više je što niste oženjeni. Ukoliko je malih dimenzija onda se ne mora žuriti (ali obavezno uraditi eho skrotuma i sagledati oba testisa) .
   Pozdrav

 1. Postovanje doktor je mom sinu zbog problema sa plodnoscu prepisao klomifen i menopur a ja sam na internetu videla da to koriste zene da slucajno nije neka greska

  Odgovoreno: 06. 10. 2009.
  • Mr sci. med. dr Darko Laketić

   Poštovani,
   Pomenuti lekovi se koriste i kod muškog steriliteta u odgovarajućim indikacijama.
   Pozdrav

 1. Imao sam cirkumciziju iz razloga izuzetno (doktori to do sada nisu videli u praksi) dugačke kožice (stvarala mi probleme pri odnosu i nisam mogao imati adekvatnu higijenu) oko mjesec dana nakon zahvata i dalje osjecam bol prilikom prevlačenja kožice. Odnos nisam imao ali smatram da bi bio bolan: (da li trebam još da čekam, da li se sve odvija normalno?

  Odgovoreno: 06. 10. 2009.
  • Mr sci. med. dr Darko Laketić

   Poštovani,
   Ako i dalje osećate bol savetujem da još malo sačekate. Ukoliko još uvek rana nije zarasla konsultujte svog urologa.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 174 pitanja
Zakažite pregled kod Mr sci. med. dr Darko Laketić