1. Pitanje broj: #34479

    Poštovani!
    Imam 26 godina i imam vjerovatno mali penis dimenzija 6cm u stanju mirovanja i obima 7 cm, dok je u erakciji oko 12 cm i obima 13 cm. Sada bih Vam želio postaviti nekoliko pitanja? 1. Da li ova veličina može biti prepreka za moju neplodnost, tj. da sutra kad stupim u brak ne mogu zadovoljiti ženu i da neću moći imati djecu. 2. Pošto imam želju i obrazovanje za rad u policiji, da li na eventualnom ljekarskom pregledu zbog veličine penisa jer vrši se pregled i penisa da li mi ljekar može izreći nesposobnost za rad u policiji. 3. U koju kategoriju spada veličina mog penisa? Možda su ova pitanja malo i čudna ali zaista me ovo zanima i želio bih da mi konkretno odgovorite.
    Unaprijed hvala.

    Odgovoreno: 03. 08. 2009.
    • Poštovani,
      Vi imate penis normalne dužine (prosečna dužina penisa muškaraca je 8cm). Takođe dokazano je i da svaki penis dužine veće od 6cm može izvršiti normalnu oplodnju. I neće Vas zbog toga odbiti u policiji.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #34479

    • Mr sci. med. dr Darko Laketić 08. 08. 2009.

      Postoje različita referentna istraživanja na tu temu. Najčešći rezultati su bili da je prosečna dužina penisa u detumescenciji (opuštenom stanju) oko 8cm. U erekciji najčešći podaci kažu da on raste na16-17cm. Međutim prosečna dužina penisa ukupne populacije odraslih osoba je manja nego što mislimo. Naime, najveći deo odrasle svetske populacije ima penis dužine između 8 do 14cm u erekciji. Postoje i studije po kojima se meri prosečna dužina penisa u stretch poziciji (manuelno maksimalno povučen i rastegnut). Po njoj je sledeći prosek: azijati 10 cm belci 12,5 cm crnci 13,7 cm ja sam u odgovoru govorio o prosečnoj dužini penisa u detumescenciji i nisam imao nameru da tešim gospodu sa manjim falusom.

    • Spadaš u grupu manjih penisa prosečna dužina je 14-16 cm, a prosečan obim je 12-13 cm ali opet, možeš da zadovoljiš ženu sa tim što imaš ne kontam, prosek 8 cm? Kakva prosek? Mislite opušten??

Ostavite komentar