1. Pitanje broj: #31315

    Pozdrav,
    pitanje za urologa. Imam 25 godina i pre mesec i po dana osetio sam bol u levoj preponi, levoj nozi i levom testisu. Nakon odlaska kod urologa uradio sam spermokulturu, nalaz krvi na markere afp i beta hcg i urin. Nalazi su bili dobri. Nakon uzimanja raznih antibiotika od prve terapije koja se sačinjavala od ciprocinal, kanazol i hemomicin nije došlo do poboljšanja, naredna analiza se sastojala od ultra zvuka i upotrebe doksiciklina. U međuvremenu došlo je do bolova u ledjima, osećaja slabosti u nogama kao i blage malaksalosti jednostavno kao osećaj nekog virusa. Na ultra zvuku mi je nađeno i rečeno citiram; "levi semeni kanal je zadebljan nepravilnbih kontura". Sve ostalo je bilo na mestu i ok. Moj problem je sledeći - da je levi testis osetljiviji na dodir, kada dođe do skupljanja testisa levi je znatno povučeniji od desnog, prilikom ne pražnjenja levi testis je znatno meksi od desnog i manji, i imam i dalje osećaj neprijatnosti u predelu testisa. Iako redovno idem kod urologa, bilo bi lepo čuti i drugo mišljenje! Možete mi reći da li je u pitanju neka polna bolest ili su to simtomi varikocele, jer me svi ubeđuju što i nalazi pokazuju da smo isključili karcinom testisa?
    Hvala

    Odgovoreno: 13. 06. 2009.
    • Poštovani,
      ukoliko je ultrazvučni nalaz takav kao što ste ga opisali, negativni markeri i sam pregled to potvrdi ne radi se o tumoru testisa. Što se varikocele tiče opisani simptomi nisu karakteristični za varikocelu. Dakle ponoviti bakteriološke pretrage (spermokultura, urinokultura, uretralni bris) i javiti se urologu.
      Pozdrav

    • polimac tarik 18. 07. 2014.

      Imam cesto crvenilo oko prepona unutrašnjem dielu butina oko genitalija sa svrabezom. Ovo crvemilo sa svrabezom se zatim javlja istovremeno u cmaru te dalje prema stomaku o grudima. Uz veoma vruće testise gdje mi gode hladne obloge takodje imam učestalo mokrenje. Nalaz urinokulture je sterilan kao i prostate. Ovako stanje traje oko godine dana. Hvala. .

    • Dobar dan. . Ja verovatno umisljam. . . Ali primetio sam da mi levi testis veci od desnog i desni je spusteniji. . Da li je to normalno? Ja imam velike testise. . Da li je to normalno? I kod levog testisa imam nekako mi deluje vise zila vena kao isprepletani kablovi nego kod desnog. . Sta moze da bude to? Hvala unapred

    • Zdravo, imam problem sa penisom, ne mogu kozicu da navucem nikako, izgleda kao da je zarasla. . Navucen je preko glavica i tako stoji, ne mogu nikako da je navucem. . Interesuje je je l operacija komplikovana i je l bolna. ? Pozzzz

    • Postovani. Imam 25 god. Imam problem sa levim testisom, koji se iskosi ponekad, malo se podigne i gornji deo se savije malo. Pa onda ne stoji pravo nego malo na dole u odnosu na drugi. Nemam bolove, bio sam kod urologa pregledao, uradio ultrazvuk i kaze da je sve uredno i da imam malo tecnosti oko tesistisa ali da to nije nista strasno i da je verovatno od nekog misica. Malo sam zabrinut, molim vas voleo bih da cujem vase misljenje. Hvala unapred.

    • Pre mesec dana pojavio mi se problem sa penismo. Počeo je da se smanjuje i testisi su m ise umanjili. Rečeno mi je pošto sam se ugojio dosta da se zbog toga moj penism smanjio. Da li je to tačno? Šta da radim? Hvala unapred

    • Izasao mi je kruzic na penisu iznad levog testisa, nije kruzic na testisu nego iznad cini mi se bas na penisu, kada pipnem kruzic mek je nije tvrd, sta je to, da li je to opasno. Molim vas da mi odgovorite mnogo mi je bitno vase misljenje.

    • Imam pitanje za urologa, imam 73 godine i problem sa prostatom uvecana je, skoro sma radio rezultate i njihove vrednosti su: urin-bistar proteini negativni, secer negativan, aceton negativan, nalaz urina: leukociti 6-8, retka sluz, plocasti epitel, malo ca-oksalata, secer 8. 4, hemoglobin 142, eritrociti 4. 58. . . Da li mi je ppotrebna terapija? Da li se iz ovih rezultata mogu izvesti neki zakljucci vezani za to da li mi je potreban neki hiruski zahvat? Unapred zahvalan.

    • Postovani, pre par dana mom partneru se pored levog testisa pojavila linija nalik na striju. . Nema nikakvih bolova u tom predelu, niti svrab, niti bilo kakav drugi problem nalik peckanju, krvarenju itd. Molim za vase misljenje. Hvala unapred.

    • Pitanje za urologa. Postovani, molim vas da mi date vase vidjenje rezultata koje je dobio moj otac, a oni su sledeci: mokracna je besika dobro ispunjena urinom a prostata je nehomogena, ogranicena nejasno levi lobus koji je veci, volumena oko 27 grama. Rez. Urin je 330 ml. Drt-desni lobus zlezdast a levi plapira se tvrdina vel klikera i veci je suspektan za truz biopsiju prostate. Da li je potrebno odman uraditi biopsiju i da li rezultati ukazuju na tumor? Hvala unapred.

    • jovan jovanovic 24. 07. 2012.

      Postovani, u do sadasnjem periodu od sedam do osanm meseci imam problem prema svim pokazateljima radi se o pejronijevoj bolesti. Imam 55 god i zelju ali je nemoguce imati odnos zbog devijacije p. Org. I do 9o stepeni. U erektivnom stanju postoji i bol a devijacija je ka gore. Na gornjoj strani p. Postoji zadebljani plah u sirinu a pri kraju p. Prvo se pojavila zlezda a zatim prosirenje a za tim i devijacija. Molim i pitam sta dalje pozdrav

    • Postovani, u predelu desnog bubrega imam cvor koji je crvenkast i po nekad zaboli.

    • Imao sam fimozu i operisao sam se u 22 god, glavic mi je jos crvenkaste boje vise nego sto bi trebalo, a sad imam problem jer su mi penis i testisi ponekad mnogo vruci i nije mi prijatno. Jel mozete da mi kazete odprilike u cemu je problem? Hvala unapred.

    • Molim vas izaslo mi je nesto na penisiu nalik na plih 1 mm kao bubuljica, ne gnoji, ne pece, ne svrbi, zanima sta bi moglo biti

Ostavite komentar