1. Pitanje broj: #30629

    Pre svega da vas pozdravim dr. Laketić.
    Moji problemi traju već 3 godine, tipa pečenje pri mokrenju, nakon ejakulacije i bol u levom testisu imam 34 god. Tada sam davao urinokulturu. Spermokulturu, i bris uretre. Izolovana mi je urea plazma nakon terapije roxitromicinom je nestala ali se uvek vraćala. Da napomenem u tom periodu sam imao i kamenčić, koji sam izbacio pre 6 meseci. Sada sam uradio renndgen sa kontrast tečnošću koji je pokazao da je sve čisto, dao sam ponovo spermu na kulturu i izolovana mi je urea plazma i streptococus. Trenutno pijem ponovo roxitromicin ostalo mi je još 5 tableta od 14 ali nikakva poboljšanja nema.  I dalje pečenje pri i nakon mokrenja i nakon ejakulacije. Da napomenem moja partnerka sa kojom sam 5 godina je isto napravila pretrage i sve je u redu kod nje. Doktore najsrdačnije vas molim za vaše mišljenje i odgovor.
    Unapred zahvalan i veliki pozdrav

    Odgovoreno: 06. 06. 2009.
    • Poštovani,
      infekcije ureaplazmom, hlamidijama, su veoma uporne, imaju sklonost ka recidiviranju. Upotrebili ste dobar lek (iz grupe antibiotika koja se preporučuju (makrolidi) ) . Može se pokušati ukoliko i dalje imate tegobe sa hemomicinom (sada ga ima i u ampulama) ili tetraciklinima. Stav je da se leči i partnerka, te treba ponoviti nalaze i kod nje.
      Pozdrav

Ostavite komentar