1. Hidronefroza i trudnoća

  Pitanje broj: #130899

  Ja sam u 38 nedelji trudnoće (9 mesec) . Početkom juna mi je stavljen jj stent izmedju bubrega i bešike sa leve strane jer sam imala jake bolove u donjem levom delu trbuha. Tada su sa desne strane videli hidronefrozu i rekli mi da je beba najverovatnije nalegla na mokraćni kanal. Od tada mi je jednom zamenjen stent (4. 8) i rekli su mi da ću ga izvaditi mesec dana nakon sto se beba rodi. Juče sam dobila rezultate krvi i urina koje sam radila u domu zdravlja i sveži eritociti su visi nego ijednom do sada (55) . Ginekolog kaže da nju to jako brine. Ja osećam bol u bubregu tokom mokrenja, ali sam se sa tim pomirila. Sutra ću uraditi urinokulturu. Da li treba ipak, van rasporeda, da se javim i urologu ili je ovo normalna pojava? Da sačekam zakazani termin posete urologu (rekli su mi da se javim u slučaju temperature ili prejakih bolova) ?

  Odgovoreno: 12. 09. 2014.
  • Poštovana,
   Sacekajte urinokulturu pa ako budu trebali antibiotici onda vidite sa ginekologom ili eventualno urologom.
   pojava eritrocita u trudnoci i narocito sa doubl jj sondom je uobicajena stvar.
   posle porodjaja ce se najverovatnije sve srediti. Imate jos malo pa budite strpljivi.
   Pozdrav

Komentari na pitanje: #130899

  • Poštovani, Imam pitanje.. moja mama je trudna ( 6mj ) i ima jj stent u bubregu zbog velikih kamenja. Doktor je rekao da je moguce i u drugom bubregu da ugrade stent.. Koliko je to opasno za nju i bebu?

  • Doktor imao sam ko rane na glavic ot penis sada nemam toliko ama uvlaci mi se sama glavic u kozi i po malo imam blagi bol ko da je nekako kako da vam kazem trulav penis nikat ni mi se desilo ovako

Ostavite komentar