1. Pitanje broj: #99774

    Postovani, moj sin ima 4, 5 godine i od pre nekih 2 meseca samo primetili da je njegov urin zamucen pri samom mokrenju. . . . Obratili smo se pedijatru. . . U urino kulturi nema bakterija dok u nalazu samog urina a kojih smo uradili oko 20, uvek stoji masa soli amorfnih urata. Pedijatar i biohemicar su nam rekli da taj nalaz u urinu koji je odstajao nema nikakav znacaj. . . Medjutim problem je sto on mokri mutan urin u kojem se istog momenta uocavaju golim okom amorfni urati. Ovo smo rekli i pedijatru ali nije pripisao znacaj ovome. . . . Biohemicar nam je rekao da nije normalno da ovakav nalaz bude u svezem urinu i da posamo sa dijetama u smislu 3 dana nije jeo cokoladu jer krajnji metabolit iste ima urate. . . Nista se nije izmenilo. . . Zatim mlecne proizvode. . . . Zatim kupovnu vodu smo ubacili umesto vode sa cesme. . . Nalaz je uvek bio isti. . . . U denevnom urinu je bilo i nekih oscilacija, bio je bistriji ali je i u njemu uvek bilo amorfnih urata. . . Dok u jutarnjrm ih je uvek u velikom broju. Inace dete pije i dosta vode tako da se nebi moglo poistovetiti ovo stanje ni sa dehidracijama. . . . . Sve u svemu molimo vas za misljenje i ev. Savet jer smo u strahu da bi ovo stanje ukoliko potraje moglo dovesti i do talozenja kamena kod decaka. . . Inace majka decaka je sklona ovome i vise puta je imala intervencije na bubregu u smislu razbijanja kamenja. . . . Unapred zahvalni. . . Zabrinuti roditelji. . .

    Odgovoreno: 22. 05. 2012.
    • Poštovani,
      Urati su od klinickog znacaja samo ako su u svezoj mokraci.
      normalno se nalaze u kiseloj mokraci.
      pokusajte sa nutricionistima da ishranom alkalizujete mokracu.
      pokusajte sa davanjem detetu omega 3 nezasicene masne kiseline. Probiobalance tab/probiotik / i davanjem sirupa polinesian noni.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #99774

    • Stara je tema, ali ako autor posta vidi, volela bih da znam šta je bilo sa urinom na kraju, pošto mi imamo isti problem. Hvala

    • Ako neko slučajno vidi komentar, molim Vas da napiše koji je ishod bio i da li ste saznali razlog? Imamo isti problem sa urinom.

    • Muško sam imam 29 godina. Imam isti problem već 4 mjeseca, ponavalja mi se svakih 10 dana. U zadnje vrijeme i češće, 3-4 dan. Obavio sam preko 20 pretraga, i nitko mi još nije dao konkretna odgovor zašto je to tako. Ako šta otkrijem javim ovdije.

    • I ja imam sina koji ima isti problem. . . On ima 2, 5 godine i unazad desetak dana mokri zamucen urin. . . Prvi jutarnji urin sam odnela na pregled, urinokultura je sterilna a u biohemiskom pregledu urina su nadjeni: mutan, ph7, 2-3 skvamazne epitelne celije, nadjeni fosfatni cilindri, masa soli fosfata i retke bakterije. . . . Uradili smo i analize krvi, one su u granicama normale. . . Pedijatan smatra da je dete dehidriralo, ali on pije dosta tecnosti jer jos koristimo flasicu. Dan posle sam odnela opet urin i bio je normalan. . Ali u toku poslepodneva je opet mokrio zamucen, belicast urin u kom se golim okom vide bele naslage. . . Zabrinuta sam jer znam da to nije normalan nalaz, a pedijatar nas nigde dalje ne upucuje. Molim vas za savet. A uz to dete se ninasta nezali, nema temperaturu i normalnpo jede. . Unapred zahvalna zabrinuta majka malog jovana.

    • Hvala na odgovoru. Shvatili ste da je nama jasno da znamo da urati nisu normalni u svezem urinu i da to i jeste raylog obracanja vama. . . . Nemaju dijagnosticki znacaj. . . To nam je reklo mnogo vasih kolega ali niko, pa cak ni vi nam niste rekli kakav bi bio njihov znacaj u svezem urinu. Odnosno kakav je to klinicko-dijagnosticki znacaj istih u svezem urinu naseg deteta? Hvala unapred. . .

Ostavite komentar