1. Pitanje broj: #96993

    Pozdrav doktore, hvala vam za dosadasnim odgovorima. Pisao sam vi prosle nedelje, ali mislim da je tada bilo problema sa sajtom pa pitanje nije poslano. Evo opet vam pisem, ovako, pred pola godine me je dogodila upala pasemenika na desnom testisu, posle 6 meseca sada u martu mesecu me je opet ponovila, ovog puta sam imao bol u desnom pasemeniku na dodir, odmah sam otiso kod urologa, uradjen je klinicki pregled testisa, ultrasonografski pregled pa izvestaj glasi: palpatorno oba testisa uredni, desan epididim palpatorno bolan, ehotomografski oba testisa uredne eho strukture bez narusenja u tunica albuginea i bez fokalni defekti. Ingvinalni kanali uredni. Funiculus uredan (iskljucena torzija) . Uradjen je i ultrasonogram bubrega i besike, jer sve je pocelo od tamo, imeno na poslu smanjili grejanje, pa je poceo bol u desnom bubregu ka testisu, besika i bubrezi ultrazvucno uredni. Dijagnoza: epididimitis, dex. Recidivans. (izvinite ako imam pecatne greske) dobio sam tablete reciproks, 500mg, 5 dana i himoral forte, bio sam na kontrolu sa analizu krvne slike, sedimentacije i sedimentacije urina. , albunim, kreatinin, urea - uredni, sedimentacija 3, krvna slika uredna, u sedimentu urina: 3 leukocita, 6 proteina (albumin) i malo plocestog epitela. . . Krvna slika i urina su radjeni posle terapije. Doktor je video rezultate i kaze da je sve dobro. Isto mi je rekao da se upala pasemenika zna ponoviti i to nije nisto strasno, desava se kod mladih ljudima. Reko mi je da popijem jos kutiju lidaprim 480mg i da ne brinem. Bol je prestao, sto me bas zacudilo jel kod prve infekcije me je bolelo posle toga jos 1 meseca, sada nemam bol ni na dodiru. Ja sam zaboravio da ga pitam dali vakva upala pasemenika moze imati utecaj na spermogenezu, pa evo ovom prilikom vas to pitam, kako da poboljsam moj imunitet i da sprecim sve ovo da ne prodje u hronicno? Izvinite jos jednom i hvala.

    Odgovoreno: 28. 03. 2012.

Ostavite komentar