1. Pitanje broj: #89286

    Postovani doktore. Prije nekoliko dana radeci samopregled testisa napipao sam "nesto" kod levog testisa. Nemam bolova, a od tada dali je to psiholoski. . . Kao da me zateza. Bio sam kod urologa, uradio eho i njegova dijagnoza je: " cysta caudae epididymis l. Sin. Oba testisa i desni epididimis sa normalnom gradnjom i velicinom, na repu levog epididimisa cisticna tvorevina 10 x 10 mm. Relativna indikacija za operaciju. Kontrola za 6 meseci. " ovo oko operacije doktor mi je objasnio da to je samo u slucaju da meni smeta, da je to bezopasno. Molim vas da mi odgovorite dali je to stvarno bezopasno, dali se preporucuje operacija, dali se cista transformise u nesto opasnije (tumor) . . . . . . Hvala vam unapred na odgovoru. Pozdrav

    Odgovoreno: 25. 10. 2011.

Komentari na pitanje: #89286

    • Postovani doktore. Imam cistu na desnom testisu na donjem delu epididima. Deset dana sam primao terapije u bolnici tj. Infuzije i dosta je bolje, olaksao je testis i smanjio se otok. Urolog mi je prepisao da pijem himoral forte za otoke i dobio sam u bolnici azitromicin antibiotik 2 kutije. Sutra mi je poslednja kapsula azitromicina i imam himoral forte za jos 4 dana. Dobio sam savet urologa da se sto manje naprezem i da mirujem. Bavim se fudbalom, sada sam na pauzi ali za 2 nedelje mi krecu treninzi. Da li mi mozete dati neki savet kako bih mogao ovo leciti bez lekova? Da li postoji neka druga alternativa? Vazno mi je zbog fudbala da sto pre izlecim ovo. Pozdrav

Ostavite komentar