1. Pitanje broj: #88874

    Pozdrav, nisam bio kod doktora, ali prema svim simptomima ovde opisanim, imam genitalni herpes. Ne mogu ni da zamislim kako sam to dobio nisam imao seksualne odnose sa suprugom iz razloga njenih zdravstvenih problema. Nikada nisam imao seksualne odnose sa drugom ženom. Mnogo putujem i jedini odgovor je da sam se zarazio u nekom hotelu (posteljina, wc itd. .) jer sam čest gost hotela po celoj evropi. Da li je to moguće i da li sam baš toliki baksuz, nisam imao seksualne odnose već 5 godina a "zaradio" genitalni herpes?? Ono što me još zbunjuje je trajanje aktivnosti. To sam primetio maja meseca 2011 i evo sad je sredina oktobra, sa istim intenzitetom su mi promene na glaviću penisa sve to vreme. Nikada nisam imao mehuriće koji se opisiju pa posle puknu i ostanu ranice. Imam samo tačkasto crvenilo sa svetlijim površinama, u korenu glavića je jače ili slabije crvenilo, koje svrbi. Povremeno tu i malo prokrvari ali ne mnogo, tek da krene krv. Ako stisnem glavić, dešava se da pukne kao neka kapilara i tu krene po koja kap krvi ali to je retko. Po celoj dužini penisa nemam nikakve promene. Sve je striktno ograničeno na glavić penisa. Odražavam ličnu higijenu veoma striktno, biva mi kao neko smirenje nakon svakog pranja i tuširanja. Povremeno me svrbi ali ne diram jer ako diram, ume da malo prokrvari. Kad kažem malo, mislim stvarno na malo, tek pokoja veoma mnala kap i crvenilo. Čudim me dužina trajanja tih promena, koje maltene istog intrenziteta traju već evo više od 4 meseca a svuda čitam da se to pojavi, pa simptomi nestanu na neko vreme pa se pojave kasnije ponovo, nekoliko puta godišnje. Kod mene se jednom pojavilo i traje?? Pijem kapsule belog luka i to je sve što radim. Nemam problem sa imunitetom koliko mogu da procenim, ukupno sam veoma zdrav i nemam nikakvih dodatnih oboljenja niti zdravstvenih prblema. Mogući problem jedino vidim u tome što sam pre 5 godina imao infarkt i ugrađen mi je stent. Sve vreme od tada pijem kardiopirin, sortis i dilatrend, moguće da neki od tih lekova sprečava virus da se "smiri" povremeno? Kod doktora ne idem jer ne mogu da podnesem pregled, jednostavno ne mogu. A ionako svuda čitam da se taj virus ne leči i ne vidim razlog da posetim lekara. Možda bi mi jedino aciklovir lekovi pomogli da se "napad" smiri. Seksualne odnose nemam pa ne bi trebalo da ću nekoga zaraziti ako pazim, ruke perem veoma često i redovno i to je sve što mogu da učinim da zaštitim druge. Hvala na bilo kakvom odgovoru i savetu (posebno o dužini aktivnosti virusa, koja me zbunjuje)

    Odgovoreno: 18. 10. 2011.

Komentari na pitanje: #88874

    • pistovani laborratorskim.isputvanjem usanovljen mi je herpes simpmex dva pio sam aciklor po prepiruci doktora ponovo mi se pojavilo crvenilo na penisu i ja sam.po prpiruci prijatelja namazao crvena mesta belim.lukom sa medom idoslo je do povecanog crvenila i cini.mi se zapaljenja mazem se,pantenol mascu osecam se lose Sta treba raditi?

Ostavite komentar