1. Pitanje broj: #84704

    Poštovani, molim za savet urologa. Moj sin, ima godinu dana, i izvadjen mu je jedan testis, a za drugi lekar predlaže operaciju da se preostali testis zakaci za unutrasnji zid skrotuma. Da li je preporucljivo da se fiksira testis i time spreci uvrtanje preostalog testisa? Hvala!

    Odgovoreno: 07. 07. 2011.
    • Poštovana,
      Obicno se prilikom operacije uvrnutog testisa radi i fiksacija zdravog testisa za
      skrotum kako ne bi doslo do uvrtanja i preostalog testisa.
      posto to nije uradjeno, moj vam je predlog da se sto pre uradi predlozena intervencija koja je
      vrlo laka i deca je dobro podnose.
      Pozdrav

Ostavite komentar