1. Pitanje broj: #84604

    Postovani, molim za pomoc. Imam 40 god, ozenjen, 2 sina. Letos po povratku sa mora supruga i ja smo dobili infekciju urinarnog trakta, peckanje prilikom mokrenja i neprijatan miris mokrace, javili se lekaru opste prakse i sa laboratorijskim nalazom i dobili po 5 inekcija gentamicina. Posle nekog vremena ja primetim na svom penisu crvenilo na vrhu i nekako je taj otvor non stop vlazan. Javljam se urologu i radi se test na hlamidiju -negativan, kontrola secera -u granicama normale, bris uretre-puno bakterije eserihije coli, i odmah po tom nalazu urolog mi je zatrazio test na hlamidiju iz krvi- igg 21 (poz) , iga 0, 1 (neg) , nakon cega sam dobio objasnjenje lekara da sam ja imao hlamidiju ali da je vise nemam ali da imam uretritis simplex, dobio terapiju 10 dana x 1 hemomicin od 500mg i da nakon terapije posle 3 dana ponovo uradim bris uretre. Od terapije mi je bilo bolje u smislu da nije bilo vlazenja vrha i otvora penisa jer drugih tegoba nisam ni imao. Uradjen bris uretre - vrlo malo eserihije coli i nova terapija 20dana x 2 panklav od 625mg i da po terapiji uradim opet bris uretre. Nakon popijene terapije od 20 dana, 2-3l tecnosti, caj odbrusnice, ja primetim da mi se penis ponovo vlazi na vrhu i crveni, tako da sam odustao od daljeg lecenja, jer vise nisam video efekta. Postao sam i malo depresivan jer nisam video da moj problem ide na bolje, radio analize po svim kriterijima, urolog je jako fina osoba, cak sam insistirao ako treba da uradim test na hlamidiju pcr metodom na sta sam dobio uveravanje da nemam hlamidiju i da nema potrebe, al moj problem sa crvenilom i vlazenjem nisam uspeo da izlecim, pa stoga molim za savet i pomoc.

    Odgovoreno: 07. 07. 2011.
    • Poštovani,
      U slucajevima urogenitalne infekcije lecenje mora da bude obostrano i supruga i supruge.
      za to vreme su odnosi sa zastitom. To je osnovni princip.
      sledece je uzimanje sto vise tecnosti i raditi na jacanju imuniteta. Ishrana mora da bude pravilna
      sa puno voca i povrca a po mogucstvu po teoriji ishrane po krvnim grupama.
      posto ste uzimali dosta antibiotika moj vam je predlog da predjete na fitopreparate. Ja preferiram
      preparate calivite international.
      ako ste zainteresovani za vise mozete mi se obratiti na meil uz obavezno
      pozivanje na broj i datum ovog pitanja.
      Pozdrav

Ostavite komentar