1. Pitanje broj: #81718

    Postovani, operisala sam kamen u bubregu, ne znam kako se tacno zove metoda uglavnom znam da se radi vaginalno. Pre operacije plasiran mi je dj stent (jj sonda) zbog apcesa bubrega u kojem je bio kamen. Kada je upala prosla posle 4 nedelje sam operisana. Posle operacije nisam imala nikakva bolove, ali kada su izvadili sondu poceli su bolovi, ne jaki ali dovoljni da se ne osecam skroz dobro. Nekad boli malo nekad malo vise, bol je prisutna ali kao sto rekoh to nisu jaki bolovi tipa kolike. Uz to cesto mokrenje je i dalje prisutno kao i kad sam imala sondu. Gotovo na svakih sat vremena. Zanima me da li su ti bolovi sastavni deo oporavka? Hoce li se potreba za mokrenjem regulisati? Radjen uz, rentgen pre vadjena sonde, snimanje (sa kontrastom) posle vadjenja sonde. Urin je u redu. Unapre hvala na odgovoru, izvinite sto sam bila toliko opsirna.

    Odgovoreno: 05. 05. 2011.
    • Poštovana,
      Osnovno je da kontrolisete urin i povremeno da radite urinokulturu, i da uzimate velike kolicine tecnosti.
      lecenje je u zavisnosti od nalaza urina a sa prestankom infekcije sanirat ce se i ucestalo mokrenje.
      obavezno se javljajte na kontrole.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #81718

    • Poštovani, juče mi je ugrađen stent u desni bubreg, jer sam imala bolove u donjen djelu stomaka i oba dva bubrega, bolove u bubrezima nemam al imam i dalje u donjem djelu stomaka. Ne znam koliko je to normalno? I svaki put kad idem mokrit boli me i javlja se krv. Pijem Klavocin i protiv bolova Lupocet, jer sam trudna 17 tjedana. Hvala.

    • Tri puta mi je vađena i plasirana sonda uz hirusku intervenciju razbijanja kamena. Sada dvadeset prvog imam zakazano mijenjanje sonde, pa me interesuje da li je to bolno i koliko vremenski traje ta intervencija? Ja sam velika paničarka i i jednostavno imam osjećaj da to od straha neću moći izdrzati. Unapred hvala na odgovoru.

    • Operisana sam 31.01 2024. vađenje kamena iz bubrega preko 50 mm, stavljena mi je sonda, a sad se pojavila temperatura konstantno 37 sa 5 već nedelju dana. Uradila krvnu sliku i CRP, krvna slika sve u redu ali crp 15.1. Ne znam šta da radim.

    • Poštovani, imam kamen veličine 2/1,5 cm. Zakazan mi je ESWL u martu uz plasiranje JJ sonde. Da li postoji način da se otopi ovaj kamen i da li je plasiranje sonde bolno? Hvala.

    • Ugradili su mi jj strnt zbog kamenca u bubregu, jaka i kratka bol javlja se u bubregu u početku mokrenje i to traje već nekoliko dana....

    • Postovani .pre godinu dana sam imala stazu na desnom bubregu i dosta kamencica u oba. Stavljena mi je u opštoj anesteziji sonda i onda razbijan kamen. Posle godinu dana se sve ponovilo samo na levoj strani i sada imam opet stazu. Predlazu isti postupak na Klinickom centru ali plasiranje jj sonde bez anestezije.S obzirom da imam jako uvrnut mokraćni kanal da li imam pravo da trazim opstu anesteziju? Hvala

    • Poštovani, Imam istu situaciju kao što je navela gospođa gore... danas su mi skinuti punti i kateter (ugrađen mi je JJ stent prošlog četvrtka) i danas me prilikom mokrenja počelo bolit na lijevoj strani bubrega. Možete li mi reći je li to normalno?

    • Pozdrav, prekjuce mi je ugradjen JJ stent iz mokracnog kanala do bubrega.  Stalno imam bolove dok mokrim i boli me bubreg ljevi, tamo mi je postavljeno. Da li je normalno da to sada tako boli?

    • Postovani,23.05. radjen mi je operativni zahvat kroz mokracni kanal lupanja kamena 15mm i ugradjen mi je stent.Sve je bilo ok do juce,kada sam ispila i zadnji antibiotik,pocinje nelagoda pri mokrenju,peče prilikom mokrenja,jako čudan osjecaj.Danas vec sam izgubila totalnu kontrolu mokrenja,cim ustanem hodam mokrim sve je kap po kapu kontinuitetu.Rakodje nemogucnost da trpim svakim pet minuta sam u toaletu.14.06.idem na kontrolu sa urinom,ali ovo se izdrzati ne moze.Da li je to normalno?Sta mi predlazete?

    • POŠTOVANI, MAMI JE JUCE IZVADJENA JEDNA OD DVE SONDE KOJE IMA UGRADJENE U LEDJA. PRESLA JE NA DIJALIZU, A JEDNA OD TE DVE JE BILA NEFUKCIONALNA. SADA IMA JAKO VELIKE BOLOVE DA LI JE TO NORMALNO I KOLIKO CE TRAJATI ODPRILIKE BOL?

    • Poštovani. Pre mjesec dana sam isto imala operaciju bubrega izmišljen je kamen veličine 4,5cm i ugrađen je stend jj. Kad sam mala jjsondu imala sam nakon 3 dana bolove jake ali i izbacivala sam ostatak Kamenica veličine. Od 4mm do 7mm a posle tri sata sam izbacila. Veći kamen veličine 1 , 3cm . Urina kulturu sam uradila imam neku bakteriju. I interesuje me dali se bakterija može sama zamijeniti bez ikakvog Antibiotika. Od jel oplodnja kontrola dalje.

    • Postovani dobar dan,,,operisala sam pre nedelju dana kamen u bubregu to mi je ok,,tokom operacije stavio mi je Sondu u deli mokracneg kanala jer mi je suzen desni bolovi imama kada mokrim a i ovako po 4 li tecnosti unosim kada bi je skinula dali bi bilo bolno isto on mi je rekao ako mi smeta da dodjem da mi je izvadim

Ostavite komentar