1. Pitanje broj: #70922

    Pozdrav i imao bih jedno pitanje, na brisu glavića penisa otkrivene su staphylococcus aureus bakterije, pa me zanima šta mi vi preporučujete koju kremu ili mast da koristim da bi se to izliječilo i da li se to može prenijeti na ženu oralnim sexom? Hvala.

    Odgovoreno: 02. 11. 2010.
    • Poštovani,
      Zlatni stafilokok je jedna od tri za coveka patogenih bakterije iz roda stafilokoka.
      uglavnom nastanjuje kozu nasofarinxa, pazuha, perianalnu regiju.
      nalaz u brisu prepucijuma vam govori za njegovo poreklo.
      predlazem da koristite stanicid mast i lokalno sprovodite higijenu a oralni i analni seks za sada
      zaboravite.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #70922

    • Imam crvenilo, pucanje kože, naduven ost crvenila na penisu. Poslala me dr da izvadim krv jer je mislila da imam herpes. Međutim, nalazi su bili da nemam. Zatim me poslala da uradim bris glansa i kanala i nakon nekoliko dana dobio sam analizu da u kanalu penisa su mi pronašli Stafilococcus aureus. I već dve i po nedelje crveno mi na glavicu i kozici oko penisa, boli me, crveno, puca koža i ostalo. Dr mi je dala Panklav 500+125 na koje je bakterija osetljiva i pijem na 8 sati. A zatim sam bio kod  urolog koji mi je dao macmiror complex - mast za vaginalni krem da mažem 2x 1 na dan. Ja ne znam sta vise da radim. Pijem tablete into ujutru pepto aid od 40mg za želudac i zid zatim za hilertenziju phisiotens od 0.2mg i 0.4mg jednu u 10 sati jednu u 22 časa. Zati isto za hilertenziju pijem prinorm 10/5 ujutru u 8 s i u 21.s jer imam veliku hilertenziju. Zatim uveče pijem glucofage 2x 70 mg XR, za šećer jer mi se kreće od 6.2 do 7.9 ali tromesečni ako je MAX neznam 6.2 meni je 6.9.i pijem za prostate Cavedu svaki dan jer sam mokrio više puta u toku noći, i sad mi je urolog dodao da pijem i Urorec od 4mg. A uveče pijem i jednu tab Roxere od 15mg za holesterol. Doktore treba mi pomoć od Vas, sada sam vam napisao koje tab. pojem u toku dana, pomoć mi treba za penis to su rane, muke, bolovi, crvenilo. Znači da li je to napravila Stafilococcus aureus ili nešto drugo? Ja ne znam, ali molim za pomoć. Unapred Vam hvala.

    • Dali stafilokoka na penisu moze napraviti velike probleme sto se tice zaceca bebe. . . Dali onaj ko ima stafilokoku dok je ne izleci moze imati sex i zaceti bebu. . . Hvala

Ostavite komentar