1. Pitanje broj: #69053

    Poštovani, imam 38 godina, a poslednjih desetak godina imam problem sa učestalim dnevnim mokrenjem. Što se tiče rezultata (krv, urin, urinokultura, ultrazvuk, prostata) , sve je u redu, osim što se kod poslednjeg ultrazvuka videlo da je posle mikcije bešike ostalo malo urina u njoj. Kao što sam i rekao na početku, učestalo mokrenje je samo preko dana, i ako ne pijem uopšte mnogo, nekad idem u toalet svakih petnestak minuta do pola sata. Noću tih problema nemam, tj. ne ustajem da bih išao u toalet. U razgovoru sa mojim lekarima, i jednim urologom, zaključili su da je to kod mene na nervnoj bazi, pa sam pio tablete koje mi je prepisao psihijatar (Amizol i Rivotril) , ali mi ni one nisu mnogo pomogle, a u početku ove moje "dnevne more", urolog mi je prepisao lek Cisrelaks, koji mi je pomogao u početku, ali ga nema više na tržištu, a njegova zamena Ditropan, mi ne pomaže. Pitao bih vas da li postoji neki lek, koji može da blokira, odnosno izleči, ovu moju bolest, ili šta mi vi preporučijete, jer ovo više nije za izdžati, a najgora stvar u svemu tome što ima dana i kada se to učestalo mokrenje primiri, a onda nastavi, a najgore u svemu što me to sputava u radu, kako na poslu tako i uopšte. I kao poslednju informaciju, neoženjen sam, ali što se tiče seksualnog života sve je uredu, na tom planu nema problema. Da dodao bih kao što piše u vašem upustvu, ne pijem alhohol, prestao sam da pušim pre deset godina, nisam gojazan, jedino što pijem malo više kafe dnevno, ali i to sam izbacio, tj. smanjio, jer sam čuo da kafa tera na mokrenje, tako da jednu do dve u toku dana popijem, ne bavim se sportom, više sam vezan za kancelarijski rad, znači malo kretanja. Srdačan pozdrav!

    Odgovoreno: 30. 09. 2010.
    • Poštovani,
      Nadam se da ste uradili i psa.
      posto ste sve pokusali probajte i ovo sto cu vam predloziti:
      sirup polinesian noni, rhodiolin, ginkgo xc i stress management b-complex.
      to uzimajte 3 do 6 meseci.
      u prethodnim odgovorima sam dao sajtove za informaciju o predlozenim
      preparatima.

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #69053

    • Doktore, operisao sam prostatu laser trup u Novom Sadu. Operisali su me profesor Bogdanović, profesor Đozić i dr Ranko Herin. Kažu sve je u redu a ja često mokrim, pogotovo noću, a danju imam osećaj kao da nisam dovoljno mokrio. Pijem Bromozepam za spavanje, ali me budi da mokrim. Urolozi predpostavljaju da je na nervnoj bazi, a imam i mnogo životnih problema. Psihijatar mi je prepisao antidepresive a u uputstvu za upotrebu, u nus pojavi piše: moguće otežano mokrenje. Imate li savet šta činiti?

    • Postovanje upravo citam apel za pomoc, i kao da sam ga ja pisala, inace imam 30 godina i sve ove navedene simptome. Recite mi da li ove lekove mogu i zene da pije jer je kod mene ocigledno sve na nervnoj bazi. Hvala na ogovoru

Ostavite komentar