1. Pitanje broj: #68350

    Postovana dr. , u zadnje dvije sedmice, danju i nocu kasljem i kasalj je suh, a i nos mi je pomalo zacepljen. Pila sam razne sirupe i cajeve za iskasljavanje, stavljala kapi za nos, medutim nista ne iskasljavam, i dalje kasalj suh, a nos mi vise nije zacepljen, pila sa i esbesul (baktrim) antibiotik. Snimala sam pluca i nalaz je u redu. Do sada nisam bila ninasta alergicna imam 37 godina. Vadila sam nalaze, pa bih vas zamolila da mi prokomentarisete nalaze krvne slike i urina i da li je potrebno da uradim alergo test da vidim da nije u pitanju neka alergija. Rezultati krvne slike su: wbc: 11. 8 k/ul, norm. Vrij. 4. 1-10. 9 lym: 6. 7, 56. 6% l, norm. Vrij. 0. 6-4. 1, 10. 0-58. 5% l gran: 4. 3 r3 36. 7% g norm. Vrij. 2. 0-7. 8, 37. 0-92. 0% g mch: 32. 1 pg norm. Vrij. 26. 0-32. 0 pg sedimentacija krvne slike (se) mi je 10/20. Da li je to normalno? Rezultati urina su: sediment: na sup 3-4 svjeza e, 5-6 l, nesto pl. Epitela. U nadi dacete mi ubrzo odgovoriti, unaprijed vam se zahvaljujem

    Odgovoreno: 17. 09. 2010.

Ostavite komentar