1. Pitanje broj: #65335

    Postovani, dobio sam vas odgovor vezano za varikocelu 1 stepena. Moj predhodni problem i jeste spermogram, odnosno oligospermia. Spermokultura je dobra u vise analiza. Kada sam se javio doktoru pre 2 god. Na ovu dijagnozu mi je dao terapiju: andriol+l karnitin, 2 meseca pa ponovo da se uradi spermogram. Svaki put je produzavao terapiju jer je bilo dobrih rezultata i povecan broj spermetozoida i povecan broj progresivno pokretnih. Predposlednji rezultat je radjen 17. 09. 2009. I bilo je 37 mil spermat. A 65% progres. Pokretnih. Zbog posla kojim se bavim i obaveza napravio sam pauzu u terapiji i odlasku kod doktora. Poslednja analiza je radjena 08. 07. 2010. I rezultati su ocajni!!!! Broj spermatoz. 16 mil. A 32% prog. Pokretni. Javio sam se ponovo urologu i tada mi je konstatovao i varikocelu prvog stepena. Ispricao mi je za operaciju ali i ponovo prepisao istu terapiju (andriol+l karnitin) . Dali vredi u mom slucaju koristiti terapiju i povecavati broj i pokretljivost spermatozoida kada znam da ih varikocela ubija?????? Ja sam spreman i na operaciju ako ce da mi pomogne, imam 30 god. 5 god. U braku i bez dece. Koliko je operacija opasna, dali se kasnije ponovo javlja varikocela, dali uopste treba po vasem misljenju da idem na operaciju? Dali mozda moze da se desi da posle operacije ostanem trajno neplodan? Neznam sta da radim, a vreme prolazi. Molim vas dajte mi odgovore na sva pitanja? Pozdrav

    Odgovoreno: 23. 07. 2010.

Ostavite komentar