1. Pitanje broj: #64490

    Vidim da nikako ne preporučujete antibiotike, pa me je to i najviše privuklo da postavim pitanje. U avgustu 2008. Godine sam posle burnog leta i očiglednog pada imuniteta zaradio hpv kondilome posle veze sa devojkom koja je bila zarazena virusom. Počeo sam sa intervencijama tečnim azotom i posle otprilike šest meseci su kondilomi prestali da se pojavljuju. Tog istog leta sam od napora zaradio i varikocelu drugog stepena iznad levog testisa. Neposredno po izlečenju kondiloma, u aprilu 2009. Godine, usled blagih bolova i tegoba u donjem stomaku i duž uretre, odlazim kod urologa, i posle analiza mi pronalaze streptokokus u spermi i ureaplazmu u brisu uretre, dok su nalazi urina uredni. Tada mi je prvi put dijagnostikovan hronični uretritis i prostatitis. Od tada pa do danas sam obišao pet uglednih urologa u najeminentnijim državnim institucijama, i privatnim klinikama, i još uvek nisam izlečen. Ukratko za tih godinu i par meseci sam u više navrata lečen kombinacijama antibiotika po antibiogramu, uzimao dovicin, eritromicin, klaritromicin, visiren, panklav. . . I pretpostavljate ishod, pošto vam se javljam. Ureaplazma je izlečena, ali u spermi i uretri su se uvek zadržavale bakterije. Uvek ih je bilo u količini od 1000-100000, i smenjivale su se streptokokus, enterokokus, enterobakterija. . . Ponekad je bilo i bakterija u urinu ali retko i malo. Za to vreme sam uradio 2 ultrazvuka čitavog abdomena, i 2 puta radio spermogram. Spermogram je uvek uredan, na ultrazvuku takođe sve uredno (veličina prostate, testisi, bubrezi, bešika) , sem što je na uz iz oktobra 2009. Prostata bila ehoheterogena, dok je na poslednjem uz iz marta 2010. Ona ponovo homogena. Poslednje analize pokazuju prisustvo enterokokus bakterije u brisu i u spermi, i urolog mi je po antibiogramu izdao terapiju visiren 2x1, 14 dana. Ne uzimam još uvek antibiotike, na nekim čajevima sam već par meseci, i pitam se da li da ponovo uzmem antibiotike, kojih sam uneo prilično u poslednjih godiu dana. Sve vreme su prisutne umerene tegobe čiji intenzitet blago varira, slabiji mlaz pri mokrenju, buđenje pred jutro zbog mokrenja ne više od jednom u toku noći, tup bol u donjem delu stomaka, nadraženost posle tvrde stolice, prevremena ejakulacija usled nadraženosti. . . Molim vas za savet, jer se plašim od ekstremnog toksikovanja organizma antibioticima, a klasična medicina mi do sad nije ni tako pružila rešenje. Da li su moguća trajna oštećenja kao što su suženje uretre, spuštanje bešike, ili oštećenja prostate, i kako za ime boga da se izvučem iz problema. Lekari uglavnom posle urednih ultrazvukova i spermograma, potpuno omalovažavaju problem i zanemaruju sve tegobe koje uništavaju kvalitet života. Hvala.

    Odgovoreno: 10. 07. 2010.
    • Poštovani,
      Nije da ja ne preporucujem antibiotike ali ne volim njihovo nekontrolisano
      koriscenje.
      vama bih odmah preporucio da uzmete biljne preparate. Ja preferiram one iz
      palete cvinternational sa kojima ja imam najvece iskustvo.
      preporuka: paraproteks, acidophilus, oxymax, caps. Polinesian noni. Omega3.
      ovo bi uzimali najmanje sest meseci. Za to vreme ne treba raditi ni urin, ni briseve.
      antibiotike ce mo cuvati za, ne daj boze, neku tezu situaciju.
      o preparatima se informisite na: www. Calivita. Com
      www. Calivita-srb. Com
      www. Biobalance. Rs
      mozete i meni na moj e mail pisati, ali vas molim da se obavezno pozovete na broj i
      datum ovog pitanja.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #64490

Ostavite komentar