1. Pitanje broj: #58510

    U urinu mi je izolovana bakterija streptococcus agalactiae 20. 000/ml. Na vrhu glavića mi je crveno i malo sa strane pšečati crveni. Nemam drugih problema ne svrbi me, ne peče me, samo mi je crveno i ova bakterija. Da li je to nešto strašno ili ne. Kako se to dobija. Napominjem da nisam imao nikakve odnose van, samo sa suprugom. Radio sam antibiogram i deluju antibiotici amiksicilin, ceforuksiom, ceftriaks0n, cipprofloksacin i vankomicin. Ja sam uzimao amoksicilin ali ni posle toga ništa, još uvek isti simptomi. Šta je to? Hvala vam unapred. Molim vas da mi odgovorite, šta dalje? Pozdrav.

    Odgovoreno: 09. 04. 2010.
    • Poštovani,
      Streptococus agalactiae pripada grupi b streptokoka i ulazi u sastav fizioloske
      mikroflore debelog creva.
      poslednjih godina zbog upraznjavanja analnog seksa bez zastite i u
      situacijama oslabljenog imuniteta, cesto dolazi do oportunistickih infekcija
      urotrakta.
      u vasem slucaju kolicina bakterija u mokraci je samo znak kontaminacije urina
      i ne treba da uzimate antibiotike.
      predlazem vam da uzimate paraproteks i acidofilus kaps.
      www. Calivitadp. Com
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #58510

    • Nalaz preko 100 000, dve terapije Panklava, nalaz uredan. Posle mesec dana 30 000, a posle mesec i po nalaz 70 000. Opet Panklav jedna kutija, pa ce posle doktorka videti sta ce salami terrapin. Molim savet i misljenje

    • Streptokus Agalactias 27. 02. 2018.

      Postovani, u urinu u mikrobioloskom nalazu stoji da imam streptococus agalactiae grupa b 2000 doktorka je rekla da je to mali br, ali zanima me kako da mi nalaz bude cist, dakle da nemam nijedan br ove bakterije? Uvjek kada se aktivira na nalazu pokaze mali br, nikada nisam imala preko 1000-2000 hvala unaprijed.

Ostavite komentar