1. Pitanje broj: #55081

    Postovani, molio bih za objasnjenje ovog nalaza urin izgled/boja: bistar, zut; reakcija: 6; relativna gustina; urinibilinogen: normalan; leukociti 3-4; bakterije: malo; ostalo: dosta sluzi krvna slika je u redu, sve u granicama normale urinokultura: patogene bakterije nisu izolovane bris prepucijuma: staphylococcus spp (koagulaza negativan) -mali broj, takodje i u brisu uretre u malom broju takodje osecam povremeno bol u predelu izmedju testisa i analnog otvora, kao neko ziganje. . I blago peckanje posle mokrenja. Ne znam da li to ima veze sa ovim bakterijama. . Ili mozda treba da uradim jos neke analize?

    Odgovoreno: 06. 03. 2010.
    • Poštovani,
      Nalaz urina i urinokulture su dobri. Na prepucijumu je stafilokok cesto prisutan.
      mozete da uradite jos briseve uretre na hlamidiju i mikoplazme, pa bi terapija
      neka dosla u obzir tek posle toga u zavisnosti od nalaza.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #55081

    • Poštovani, nalaz bris pazuha glasi: bakterije : Izolat - Staphylococcus sp. koagulaza negativan. Molim Vas, šta to znači?

    • Poštovanje, nalaz urinokulture je Staphylococcus koagulacija negativan Šta znači nalaz? Hvala

    • Dobar dan, da li mi molim vas mozete reci imala sam streptokoku u nosu koristila sam terapiju i onda isla na kontrolni bris i rezultatu pise da nije izolovana streptokoka koagulaza pozitivna sta to znaci jel je imam ili ne? Hvala unapred na odgovoru

    • Aleksandra P 05. 12. 2020.

      Postovani imala sam infekciju klebsiela pneumonijom pa sam je lecila antibioticima kojima se uspesno sanirala.Medjutim u bolnici sam pokupila stafilokok spp koagulaza negativna gde se on nalazi na licu i u usima.Usi me jako svrbe i imam osecaj kao u zivac da mi udara kada osetim taj svrab i obicno se najvise javlja nocu.Takodje me svrbi i lice koje je vec u ranama.Lekar kod kojeg sam bila je rekao da mi je opao imunitet i da je on normalna flora koze i tu treba da bude.Naopako kako da bude tu kad sam Imala pre ovoga precisto lice,a sada je celo u krastama.Takodje nisam dobila ni lek jer ne znam koji.Na zalost zbog situacije sa kovidom ne mogu nigde pa bih vas zamolila za odgovor da li je ova infekcija opasna i koliko.Da napomenem da uz sve to sam prelezala koksaki,ebv virus i sada se i dalje borim sa adeno virusom.

Ostavite komentar