1. Pitanje broj: #48398

    Postovani, prije tacno godinu dijagnosticiran mi je inflamirani aterom skrotuma. Aterom je bio velicine graska da bi nakon 7 dana dostigao velicinu oraha. Ljekar specijalista mi je preporucio da se u toj fazi ne radi operacija te propisao terapiju ciprocinal. Nakon 7 dana uradjen je mikrobiol. Nalaz bris skrotuma-sekret, koji je pokazao prisustvo bakterije staphylococcus aureus, nakon čega mi je propisana terapija sa visiren tabl. Aterom je ubrzo se provalio i otok je splasnuo. Medjutim, jos uvijek imam gnojne kvrzice koje se povremeno upale na istom mjestu uz crvenilo i svrab. Bolno mjesto izbjegavam cesati ali za vrijeme spavanja to ipak nesvjesno cinim, zbog cega se stanje pogorsava. Takdje, koza je zadebljala i desi se da malcice i pukne - povrsinski. Slicne kvrzice mi se povremeno pojavljuju i u dijelu prepone isto na desnoj strani velicine graska i koje se vremenom povuku ali poslije na tom mjestu vidljiva je modra boja koze. Higijenu odrzavam svakodnevno a bolno mjesto ispirem sa acici borici. Kasnijim kontrolama dobio sam uvjeravanja ljekara da ce to vremenom da nestane i da operacija nije neophodna u sto iskreno ne vjerujem. Molim da mi pomognete sta da radim jer situcija je krajnje neprijatna. Hvala

    Odgovoreno: 16. 12. 2009.

Komentari na pitanje: #48398

Ostavite komentar