1. Pitanje broj: #46868

    Postovani, zovem se nikola i imam 16 godina. Vec duze vreme sa leve strane levog testisa imam jos nesto, kada to dodirujem lici mi na cvor i osecam da je prilicno mekano. Pre par meseci sam se veoma zabrinuo misleci da imam rak testisa i tokom nerviranja oko toga taj cvoric me je blago boleo. . . Posle par dana sam zaboravio na to i evo sada opet mislim da imam rak testisa, pritom mi se slican cvoric stvorio i sa desne strane desnog testisa, samo je razlika sto je dosta manji. Mozda je bitno da napomenem da mi se bolovi u testisima ne javljaju gotovo nikada, sem bas kod ovih dana kada mislim samo na rak i kada sam veoma zabrinut. Zelim da odem kod doktora sto pre kako bih sto ranije poceo sa lecenjem, ako je potrebno, a ako nije da mogu da se opustim. Za sada ne zelim da uznemiravam porodicu, jer jos uvek nisam siguran da se radi o raku, pa kontaktiram vas u nadi da mi mozete pomoci ili dati neki savet. Nadam se vasem odgovoru. Hvala vam unapred! Sve najbolje, nikola.

    Odgovoreno: 30. 11. 2009.
    • Poštovani,
      Nikola o raku nema ni govora i nije mi jasno kako si odmah i prvo na to pomislio.
      da ides kod urologa i da ti napravi ultrazvuk testisa. To ne boli nista i najsigurnija je metoda za
      iskljucenje tumora testisa.
      najverovatnije da si napipao vene testisa.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #46868

    • Zovem se dejan, imam 14 god i iznad levog testisa imam neki cvor velicine klikera. Mekano je i nikad me ne boli, kao ni testisi. Pomozite mi molim vas jer ne znam sta da radim. Od porodice ne zna niko. Unapred hvala.

    • Hvala vam na ovako brzom odgovoru. U medjuvremenu sam procitao i da rak testisa nastaje unutar testisa, kao i da je ovo sto sam ja napipao nesto normalno sto svako ima i sto je mnogima, kao i meni, vece sa leve strane. Hvala vam jos jednom, bas sam se uplasio, sada mi je mnogo lakse. Inace, nisam napomenuo, rekao sam da sam ja to napipao sa leve strane levog i sa desne strane desnog testisa. . . To je inace malo iznad testisa, znaci sa gornje leve strane levog i gornje desne strane desnog testisa otprilike. Pozdrav, nikola.

Ostavite komentar