1. Pitanje broj: #45822

    Dobro vece! Postovani, imam 16 godina. Naime pre dve nedelje, tacnije utorka 3. 11. 2009. Godine, imao sam operaciju prosirenih vena na levom testisu (varikocela) . Posle operacije sam istog dana pusten kuci. Verovatno kao reakcija na operaciju javio se otok u mosnji. Isao sam na previjanja nekoliko puta, i sve je bilo u najboljem redu, osim sto me je leva strana bolela na dodir, ili ako sam u nezgodnom polozaju, sto sam i rekao doktoru, koji je rekao da nema problema. Posle otprilike nedelju dana skinuo mi je konce, i nosio sam neku gazu do veceri, istog dana, kad sam je i skinuo. Posle skidanja konaca levi testis je jos uvek bio otecen, (a desni je u normalnom stanju) , i nekako tvrd na dodir, i taj otok izgledao je kao da je testis uvecan u odnosu na drugi 3-4 puta (mozda preterujem) , doktor mi je rekao da ce se taj otok povuci i vratiti u normalu (mada neznam za normalu, jer mi je taj levi testis bio skoro prekriven venama, dakle imao sam veliku varikocelu) . Sada mi je levi testis jos uvek znatno veci u odnosu na desni (verovatno je to otok, neznam, jer nikad nisam imao otok u tom predelu) , ali je malo meksi na dodir, u odnosu na dan kad su mi skinuti konci. Mene zanima da li ce se taj otok povuci, ima li razloga da brinem? I za koliko dana bi trebalo da se taj otok potpuno povuce. . ? Zaista se ne bih dobro osecao kada bi levi testis ostao velicine kao sad, dakle otprilike kao kokosije jaje. Da naglasim, da mi operacija nije izvrsena na predelu prepone, nego skroz na vrhu (gde pocinje) mosnja (kesa za jaja, da se prosto izrazim) , verovatno je i zbog toga sto je operacija izvrsena na tom mestu, zato i takav otok, neznam. Imam druga koji je isto operisao varikocelu, ali je njemu rez na preponi, i nije imao otok testisa uopste (bar mi je tako rekao) . Doktor mi je preporucio operaciju zato sto mi analiza spermograma nije bila bas sjajna. . . Molim vas odgovorite mi. . .

    Odgovoreno: 19. 11. 2009.

Ostavite komentar