1. Pitanje broj: #45232

    Poštovani, imam česte upale mjehura, koje su krenule od kada sam postala seksualno aktivna, zna mi se desiti da ako poslije spolnog odnosa odmah ne idem mokriti i ne operem spolni organ, te ne pijem jako puno čaja od brisnice da dobijem upalu mjehura. Zbog tih problema sam u zadnje 2 godine popila barem 7-8 kura antibiotika. Zadnji puta kad sam dobila upalu mjehura dobila sam antibiotik sinersul koji mi nije pomogao, a od njega sam dobila i gljivice, nakon terapije antibioticima napravila sam urinokulturu koja je bila sterilna, ali pečenje pri mokrenju se nastavilo, zatim sam otišla na bris cerviksa. Nalaz na ureaplasme i mycroplasme te clamydiu su negativni, ali našli su mi streptokog grupe b. Zato mi je ginekolog propisao antibiotik cefaleksin prema diagramu. Antibiotik sam popila, a pečenje se nastavilo. Zatim sam išla i na bris uretre. Nalazi na clamydiu, ureoplazme i mycroplazme je negativan, nađena je samo fiziloška flora. No pošto sam od antibiotika za streptokog dobila gljivice gonekolog mi je propisao vaginalete koje sam trošila dok mi je uziman bris uretre. Da li je moguće da je nalaz brisa uretre sterilan zbog trošenje vaginaleta u trenutku uzimanje, ili vaginalete nisu imale nikakav utjecaj na rezultat? Ne razumijem zašto me peče tjekom mokrenja, a svi nalazi su sterilni? Da li je moguće da su mi ti silni antibitici uništili sluznicu uretre? Unaprijed hvala!

    Odgovoreno: 13. 11. 2009.

Ostavite komentar