1. Pitanje broj: #40969

    Postovani dr. Bocokic, izvinjavam se unapred na copy/paste prethodnog odgovora. Nisam bio siguran da li neko cita i odgovara na komentare postavljenog pitanja. Danas sam dobio rezultate spermokulture>"nalaz je bakterioloski negativan. Kultura na gljivice negativna. " pa je moje dodatno pitanje da li i dalje mislite da je upala prostate moguca? Takodje sam uradio i pregled urina (svi parametri su u okviru referentnih vrednosti bez leukocita) i urinokulturu (cije rezultate iscekujem za koji dan) . Takodje me zanima i bio bih veoma zahvalan da mi preporucite na koju ste elitnu kucu koja se bavi sterilitetom mislili. Ja sam iz novog sada. Ukoliko se kosi sa politikom foruma molim vas ako ste u mogucnosti da mi odgovor prosledite na mail. Unapred veoma zahvalan, zoran -------------------------------------------------------------- urologija (1752) postavite pitanje pitanje iz oblasti urologija | odgovoreno: 30. 09. 2009 odgovara: dr ljubiša bocokić postovani, ' 70 sam godiste. Da li biste mi mogli razjasniti nalaz spermograma (u iscekivanju nalaza spermo_kulture. Duze vreme pokusavamo sa zacecem i plasim se da je problem do mene. Kolicina: 6ml ph_vrednost: 8. 0 likvefakacija u toku 30. Min: da opstim pregledom utisak spermatozoidi: 5x10na6/ml i 30x10na6/celom ejak. Diferenciranje u eozinofilskom testu: 1/2sata p. E. 0. 66zivih 0. 34mrtvih 2 sata p. E. 0. 32zivih 0. 68mrtvih 4 sata p. E. 0. 10zivih 0. 90mrtvih diferencijalni spermogram nepravilne glave 0. 16 nepravilnog srednjeg dela 0. 06 nepravilnog repa 0. 08 na izbrojane celije normalnih 0. 70 patoloskih0. 30 nezrelih - dopunska ispitivanja: inicijalana fruktoza 13. 1 mmol/l referentna vrednost 5. 55 do 33. 3 mmol/l u nativnom preparatu 1/2 sata p: e: nadjeno je oko0. 30 progresivno pokretnih i oko 0. 10 slabo pokretnih spermatozoida i 6-8 leukocita. Molim vas za komentar. Hvala unapred. Poštovani, sto se spermograma tice koncetracija u 1 ml je nesto manja ali je morfologija i pokretljivost spermatozoida dobra. Nadjeni leukociti su znak upale prostate i to treba leciti na osnovu bakterioloskih nalaza / spermokultura /, koja je kako sam razumeo u toku. Za ocekivati je da se situacija sa brojem spermatozoida popravi. Pretpostavljam da ste vi vasu situaciju rascistili sa ginekolozima. Ipak, zbog vasih godina, predlazem da se obratite elitnoj kuci koja se bavi sterilitetom. Pozdrav

    Odgovoreno: 01. 10. 2009.
    • Poštovani,
      Vidim da je spermokultura negativna ali u medicini je stalno tako. Ali spermogram sa nalazom le
      govori za infekciju. One su cesto skrivene-tesko se dokazuju. Po nekada je potrebno
      u vise navrata ponoviti bakterioloski nalaz sto je u vasem slucaju neprijatno.
      meni nije dostupna vasa adresa ali je zato vama dostupna moja/kliknite na bocokic/, pa se javite.
      Pozdrav

Ostavite komentar