1. Pitanje broj: #39006

    Postovani doktore, moje pitanje je iz oblasti urologije. Imam 27 godina, normalne telesne visine i tezine. Bez oboljenja, problema sa krvnim pritiskom, dobrog opsteg zdravstvenog stanja. Godine 2006, sam imao operaciju uklanjanja ciste sa vrha kozice penisa i frenulotomiju (cystis praeputi frenulum braveae - exscisio cystae frenulotomia) . Obzirom da sam se tada urologu javio radi nedostatka erekcije pri seksualnom odnosu (okarakterisanog kao prevremena ejakulacija) a erekciju sam imao ujutru i pri masturbaciji, pored operacije uradjeni su mi i pregledi urina i sperme i rezultati su bili negativni na bakterije u urinu, trihomonas vaginalis, chlamidia trachomatis, mycoplasma hominis, ureaplasma urealyticum i kultura na gljivice. Jedino sto je bilo prisutno je enterococcus spp u ejakulatu u manjem broju. Uradjena je i analiza hormona u krvi (fsh 6, 3; lh 4, 8; prolaktin 11, 1; testosteron 15, 7) . Terapija antibioticima je trajala mesecima i prve uredne nalaze bakterioloskih pregleda sam dobio sredinom 2008. Godine. Pri tom dijagnoza je stalno bila dysfunctio erectilis prevremena ejakulacija. Pre nego sto sam dobio prve uredne nalaze silom prilika sam promenio lekara i utvrdjeno mi je da je problem bio hronicni bakterijski prostatitis. Nakon poslednje terapije antibioticima, sredinom 2008. Godine, bakterioloski nalazi urina i ejakulata su bili uredni (nisu izolovane bakterije) . Vrsio sam i ultrazvuk testisa i pokazalo se da su dilatirane vene levog pampinifornog pleksusa precnik do 3, 5mm po valsavi, za sta mi je drugi doktor rekao da nema potrebe za operacijom. Do kraja 2008. Erekciju gotovo da nisam imao prilikom pokusaja seksualnih odnosa, a i kada ih je bilo dolazilo je do prevremene ejakulacije. Pri tom imao sam jutarnje erekcije i erekcije pri masturbaciji, ali ne ni ucestalo ni u intenzitetu kao pre operacije i u ranijem periodu. Pokusavao sam i sa kondomom i sa masturbacijom pre samog odnosa, ali u pogledu prevremene ejakulacije nije bilo napretka. U poslednje vreme imam erekciju i pri masturbaciji i pri pokusaju odnosa, ali odnose jos nisam imao sa partnerkom, jer samu penetraciju ne mozemo da postignemo radi toga sto ni moja partnerka nije imala odnose vise godina, pa je jako boli pri pokusajima. Nakon par minuta ovakvog pokusavanja ejakuliram. Najsveziji rezultati urinokulture i spermokulture su uredni, a rezultati spermograma su sledeci: volumen: 7, 8ml boja: svetlo zuta miris: divljeg kestena likvefakcija: zavrsena viskoznost: 0 ph: 7, 7 broj spermatozoida: 9x10na9/l pokretljivost: deo pokretnih spermatozoida 0, 55 deo u smeru pokretnih spermatozoida 0, 45 deo u mestu pokretnih spermatozoida 0, 10 deo nepokretnih spermatozoida 0, 45 stepen pokretljivosti 3 prisutnost aglutinacije: nema fruktoza u ejakulatu pozitivna procenat normalnih spermatozoida 50% procenat patoloskih spermatozoida 50% 10-12 leukocita u svakom vidnom polju molim za komentar rezultata spermograma i posebno za savet u pogledu odnosa. Da li bih smeo da koristim levitru i da li bi ona pomogla produzenju erekcije, odnosno odlaganju ejakulacije? Ako ne, da li bi mi neki drugi lek iz slobodne prodaje pomogao oko ovog problema? Posto planiram da uskoro ponovo posetim urologa, zanima me da li je potrebno da napravim jos nesto od analiza pre ove posete. Veliko hvala.

    Odgovoreno: 15. 09. 2009.
    • Poštovani,
      Hronicna upala prostate je veliki problem i sa simptomima upale se treba navici.
      kod nekoga se upala jako tesko sanira. Spermogram je sada dobar ali znaci upale su i dalje
      prisutni/le/.
      predlazem da upalu lecite fitopreparatima i tecnim stabilizovanim kiseonikom-oxymaxom.
      uzimajte i kaps. Rhodiolin /rhodiola rosea/.
      upala prostate nebi trebala da utice na erekciju i problemi koje imate sa erekcijom su vise psihogeni.
      pokusajte sa levitrom ili cialisom nekoliko puta u toku nedelje po upustvu.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #39006

    • Postovani zanima me sta vam ovo znachi? "pokusajte sa levitrom ili cialisom nekoliko puta u toku nedelje po upustvu. "da li to znachi da treba da pije cijalis bez obzira na sex odnos i da se stvore "zalihe"... To sam negde citao i mnogima je pomoglo... Da li je to istina.

Ostavite komentar