1. Pitanje broj: #38192

    Poštovani dr,
    Imam 24 godine, već 5-6 meseci imam problem sa mokrenjem, problem se javlja jednom mesečno i traje 5 dana, bila sam kod lekara već 3 puta za to, međutim ništa. Prošlog meseca sam uradila analize: urin,: zamućen, žut, kiseo, gustina 1020, proteini + -, glukoza -, hemoglobin +, nitriti -, leukociti 25-30, eritrociti 40-45 svežih i bledih, epitel. Cel. 10-15 pločastih, 3-4 okrugle, cilindri -, bakterije dosta, dosta sluzi, kristali -,. Urinokultura - (patogene bakterije i gljivice nisu izolovane). Opet imam problem, piški mi se svaki čas - jako malo mokraće, na kraju uvek bude malo krvi i peče, a i tu je čudan iritirajući bol tokom celog dana, pila sam i uvin čaj i neke antibiotike pre par meseci al ništa.
    Molim Vas za pomoć. Pozdrav

    Odgovoreno: 02. 09. 2009.
    • Poštovana,
      Iz nalaza mokraće se vidi da je u pitanju infekcija. Tražiti uzrok infekcije te predlažem da uradite - se, krvnu sliku, glikemiju, ureju, kreatinin.
      - ponovite u više navrata urinokulturu
      - vaginalni sekret, vaginalni i cervikalni bris
      - ultrazvuk bubrega i bešike
      Dok traju ove pretrage uzimati 80 kapi Oxymaxa u 2 litra vode dnevno, tab. Paraprotex 2x1 pre jela, caps Acidophilus 1 pre jela i caps. Omega 3, jedna posle jela.
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #38192

    • Hvala Vam najlepše potrudiću se da uradim sve što ste mi rekli za početak imam zakazano u kliničkom centru sutra za pregled bubrega, ovog puta sam uzela stvar u svoje ruke, više ne mogu da se borim sa doktorkom opšte prakse od koje nikakvu pomoć nisam dobila za ovih 5/6 meseci pa ni uput za neki pregled, prosto ne mogu da izdržim a da ne kažem da je moja doktorka načelnica... Doma zdravlja, dok sam ja bila na pregledu pustila neku gospodju koja prodaje neke majce u ordinaciju, i nije mi ni čudno što se lečim od ovoga već pola godine i hvala Vama puno na razumevanju i izvinjavam se zbog ove izjave al kao što rekoh nisam mogla da se suzdržim već mi je svega dosta u mojih 24 godine :-(

Ostavite komentar